utorok 29. marca 2011

Aj napriek tomu, že Prašník nedisponuje tak silným kádrom ako Zvončín, dokáže to vyrovnať usilovnosťou a bojovnosťou.

OŠK Prašník –  TJ Zvončín 5:2 (1:1)

Prvý zápas na domácej pôde bol prekvapením nielen pre domácich, ktorí nášmu tímu stále neveria, ale aj pre celý trnavský okres. V trnavských novinách MY sme si mohli popásť oči na titulku „Zvončín si viezol z Prašníka nakladačku!“ (inak podľa MY máme nejakých nových hráčov - Gálika a Mašlíka =Kazika a Pašmíka) a hodinku po zápase sme na portáli trnavského hlasu zaregistrovali pokarhanie Zvončína slovami: „Výbuch Zvončína v Prašníku“, viac tu. TJ Družstevník Zvončín komentuje svoj výkon takto: Zvončín po tragickom výkone vysoko podľahol slabučkému Prašníku 5:2. Aj napriek 5tim inkasovaným gólom bol brankár Honza mužom číslo 1! Treba sa z toho poučiť a ísť ďalej.  - viac tu.  „Umreli sme na krásu. Hrali sme futbal a súper dával góly,“ povedal tréner Zvončína Rudolf Klenkovič. „Vynechali sme zo zostavy hráčov, ktorí majú po tri žlté karty, aby boli k dispozícii na súboj s Dolnokrupčanmi.“ - viac tu.

kanonier 2. polčasu Rasťo
Naši hostia sa začali snažiť už od začiatku zápasu. Svoje prvé dve šance, chvalabohu, zahodili do potoka za ihriskom. No už po 14 minútach sa naši prebrali k životu, keď sa Kaper zmocnil lopty a nahral Cíbikovi na tutovku, avšak bezúspešne. Nátlaku na súpera sa naši hráči ale nevzdali. Prvý gól Prašníka v jarnej časti súťaže si pripísal na účet nový hrajúci tréner Bogora za asistencie Cíbika v 15. minúte z rohového kopu Žažíka. Eufória z tohto gólu však rýchlo opadla, pretože hostia začali hrať ofenzívnejšie, čo sa prejavilo po samostatnom úniku hráča s číslom 14 - Brona, keď v 35. minúte strelil gól (Díky Brona!). Zmrzlinár ale nezamrzol a na protihráčov kričal a mával rukami, čoho zásluhou bolo, že vychytal riadne delovky. V 40. minúte za potknutie súpera dostal Kaper žltú kartu, ale nijako nám to nezaškodilo, pretože len minútu pred koncom prvého polčasu mal ďalšiu šancu Cíbik po Žažovej nahrávke.
Rasťov  perfektný gól
Po tom, čo v druhom polčase Kapra nahradil Heroin, sa zásluhou Rasťa Bielika podarilo našim dostať do vedenia, keď vybehol sám s loptou na bránu. Už o tri minúty po zmarenej šanci hostí mohol opätovne skórovať Rasťo a chvíľu po ňom zase Cíbik. Po tom, čo hostia nepremenili ďalšiu šancu, stiahli sa do defenzívy. Zvalili na zem Bogoru, no rozhodca ani sám nevedel čo má pískať. To sa nepáčilo hlavne Cíbikovi, keď mu trojka bránil držaním v hre, tak dal Cíbikovi žltú kartu  Rasťo im to však všetkým ukázal tým, že v 59. minúte sa jeho strelou opäť zatriasla sieť hostí. O 5 minút sa ale podarilo našim súperom pričinením Chabrečka znížiť skóre a zmeniť tak stav stretnutia na 3:2. Rozhodca bol zase trochu pomýlený, pretože keď hráč Zvončína zoťal Heriona v šestnástke, neodpískal nič. V 82. minúte mal znovu šancu Rasťo Bielik, ale veľmi dobrým hráčom bol tento krát aj Marek Macejech, ktorého v tomto zápase môžeme nazvať kráľom troch žrdí. V gólovom tornáde našich hráčov pokračoval Cíbik, ktorý vsietil gól v 85. minúte a už tri minúty na to prekonal zvončínskeho brankára zase
Radosť našich chlapcov
Cíbikov gól

Zostava OŠK Prašník: Macejech – Pižo (75’Jahoda), Bogora, Jiří ml., Fachetti – Rasťo (88Matúš Líška), Žažík – Kamzík (C), Štrkáč –Kaper (46 Heroin),  Cíbik
Zostava TJ Družstevník Zvončín: Honza - Palkovič, Magdolen, Stacho - Ružička, Bron - Chabreček, Vandák, Houdek - Hrušovský, Karas
Rozhodovali: Nitka, (Jankech, Tomašovič)
Góly: Bogora (15), Bron (35’), Rasťo (46, 59), Chabreček (64’), Cíbik (85, 88)


Ostatné výsledky 18. kola OM:
Suchá – Leopoldov 1:1 (0:1) gól Suchej: Konečný
Hrnčiarovce – Zavar 1:0 (1:0) gól: Valko
Cífer – H. Orešany 1:2 (0:0) góly: Domorák – Zvonár, Vahulič
Drahovce – Siladice 2:2 (2:1) góly Siladíc: Brestovanský, Varga
Šulekovo – Dvorníky 0:0
Modranka – Jalšové A 4:2 (2:2) góly: Jurina 2, Stanovič, Jakab – Weselovski 2
Brestovany – D. Krupá 0:1 (0:0) gól: Suchán



DORAST
Naši dorastenci V Y P R Á Š I L I na domácej pôde Kľačany 3:1 (1:1)! V Prvom polčase sa gól podarilo streliť Palovi Bajcarovi. Vyrovnaný stav sa v náš prospech podarilo zvýšiť o gól Miškovi Gyükemu a o tretí gól sa postaral Lukáš Klein. Ďalší zápas naši dorastenci odohrajú až 10. apríla 2011 o 12:30 na Prašníku proti Dubovanom.

Muži pôjdu odohrať 19. kolo Oblastných majstrovstiev do Dvorníkov v sobotu 2. 4. 2011. Zápas sa odohrá o 15:30, odchod autobusu bude 13:15 z Prašníka, 13:30 z Vrbového. Keďže Dvorníky sa nachádzajú na poslednej priečke výslednej tabuľky, držíme našim futbalistom palce a veríme, že si domov prinesú 3 body.

utorok 22. marca 2011

V Dolnej Krupej sa nám nezadarilo. Mužstvo z tretej priečky bolo viditeľne lepšie.

Dolná Krupá – OŠK Prašník 2:0



Zápas sa odohral v príjemnom slnečnom, avšak chladnom počasí. Naši nastúpili s veľkou odhodlanosťou, čo sme mohli vidieť už v tretej minúte, keď sme mali až dve šance. Najskôr mohol zakončiť Juro Obuch, keď strieľal Bogora priamy kop, potom netrafil bránu Cíbik, keď na neho centroval Ataman z rohu. Domáci sa nenechali zahanbiť a už o dve minúty sme mohli vidieť krásnu strelu domáceho hráča, ktorá našťastie pre nás, letela meter nad brvno. V 22. minúte pán rozhodca odpískal priamy kop pre domácich, z ktorého sme po Marekovom zaváhaní inkasovali gól, keď do siete dokopol loptu Lacko Hulík. V 29. minúte sme ešte zavarili pred bránou domácich, keď Líška nahral Rasťovi do šmýkačky. Potom však väčšina hráčov hrala so sklonenými hlavami, rezignovane až znechutene. Veľmi zlým hráčom bol tento krát náš kapitán, ktorý aj napriek tomu, že sa mu nezdarilo, mohol vyvinúť viac úsilia na povzbudzovanie ostatných hráčov na ihrisku. Tým sa sám vzdal, a tým sa vzdal aj skoro celý tím. Potvrdením tohto tvrdenia bola strela domácich z rohu,  keď opäť skóroval Lacko Hulík (36’). Ešteže sa nevzdali všetci naši hráči, čo môžeme zhrnúť do familiárneho: „Cíbik je hráč jak hovädo!“ a „Ataman je bomba!“ Títo dvaja ukazovali nielen Dolnokrupčanom, ale aj vlastným spoluhráčom, čo všetko sa dá dokázať odhodlanosťou a bojovnosťou. Dve minúty pred koncom prvého polčasu Ataman hlavou tesne minul bránu po Cíbikovom centre.

            Druhý polčas bol pre domácich chudobnejší na góly, no nie na šance. Ostreľovali našu bránu jedna radosť, ale naši šikovní obranci Juro s Pižom všetko zachránili. Veľmi „bohaté“ boli aj niektoré rozhodnutia sudcu. V krásne zelenom tričku svietil ako žaba a umelo si vynucoval pozornosť J V 61. minúte nám krásnu akciu ukázal zasa Cíbik po nahrávke Heroina, no lopta išla pol metra nad brvno a v 80. minúte mal možnosť znížiť Ataman. Naši hráči sa posledných desať minút zápasu začali viacej snažiť, ale domáci nátlaku úspešne odolávali.

Z rozhovoru po zápase:

Na zápas vás zase prišlo veľmi málo. Je to zapríčinené tým, že  vás vedie nový tréner?
Za zlú dochádzku určite nemôže nový tréner, ale slabá motivovanosť hráčov. Robia si z toho srandu a ohovárajú čo môžu, lebo na to sami nemajú. Vedia len vysedávať v šenku a kydať na niekoho, namiesto toho, aby sa zaťali. Napríklad Rasťo Bielik chodí na tréningy až z Trnavy, pretože ho to baví a prašnícky futbal je jeho srdcovka. A hráči, ktorí bývajú na Prašníku na tréning neprídu...
Aký výsledok očakávaš od zápasu na budúci týždeň, keď doma privítate Zvončín, ktorý je na štvrtom mieste výslednej tabuľky?
Remízu berieme, ale uvidíme podľa zápasu. Dôležité je, aby hrala výherná zostava. Zabezpečíme obranu a dáme im 4 kusy a nech idú domov. Skvelá je obrana v zložení Fachetti, Pižo, Jiří ml. a ďalej sa uvidí a strelcov by som dal Cíbika a Rasťa. Cíbik - to je hráč!
Akým prínosom bol pre váš tím nový tréner?
Bol veľkým, ale nie pre tých hráčov, ktorí sa nevedia zaťať. Prínosom bol aj podľa Štefana Plačka a Jara Konkuša, pretože sa našich hráčov snaží donútiť hrať niečo iné ako hrali doteraz. Avšak väčšina hráčov to stále ignoruje. Nový tréner sa snaží aj na ihrisku, aj keď to tak nevyzerá, ale to je preto, že on sám a ešte dvaja-traja nemôžu spraviť všetko. Niekedy to nevychádza.
Za intreview ďakujeme Mildovi K.

Zostava OŠK Prašník: Macejech – Bogora, Jiří ml. (78’ Jánošík), Pižo, Paťo Kurňavka – Rasťo Bielik, Ataman – Kamzík (C), Matúš Líška (70’ Jahoda) – Kaper (57’ Heroin), Cíbik
Rozhodovali: Kravárik (žaba), Bunček

Hodnotenie zápasu z iných médií tu a rozhovor s Kaprom tu.

Ostatné výsledky zápasov 17. kola OM: 
H. Orešany – Brestovany 2:0 (0:0) Štibraný, J. Krchnár
Dvorníky – Suchá 1:0 (1:0) červené karty na oboch stranách, 
Suchá nepremenila penaltu, Dvorníky z nej skórovali
Leopoldov – Modranka 1:2 (1:0) góly Modranky: Kulíšek, Stanovič
Zvončín – Šulekovo 1:0 (1:0)
Siladice – Cífer 2:0 (1:0)
Zavar – Drahovce 0:1 (0:1)
Jalšové A – Hrnčiarovce 3:2 (3:0)

DORAST
Naši dorastenci  R O Z M E T A L I  pod vedením M. Konkuša Veselé 0:6 (0:3)! Streleckým pričinením Miša Gyürkeho, Paťa Kleina a Pala Bajcara si od posledného dorasteneckého družstva v tabuľke priniesli domov ďalšie tri body. 27. 03. 201112:30  privítame na Prašníku družstvo z Kľačian.

Ďalšie kolo Oblastných majstrovstiev dospelých sa odohrá na Prašníku 27. 03. 201115:00 proti Zvončínu. Príďte podporiť naše mužstvo.
Prípoj z Vrbového: 11:56 brezovák (na dorast), 13:37 myjavák, 15:25 myjavák

utorok 15. marca 2011

Nový (hrajúci) tréner sa snaží zvýšiť herný potenciál nášho mužstva, no zatiaľ bezúspešne!

Brestovany – Prašník 3:0 (1:0)

Hráči OŠK Prašník odštartovali jarnú časť Oblastných majstrovstiev na pôde Brestovian. Zápas začal minútou ticha za zosnulého Jána Popluhára. Po odpískaní začiatku si diváci mohli popásť oči na výkonoch našich, ktorí boli oveľa futbalovejší ako domáci. Do dvadsiatej piatej minúty mal tréner až tri šance, ktoré však nakopol do brankárových rukavíc. Takisto jeho chybou sme už o desať minút inkasovali prvý gól, keď sa podarilo zakončiť domácemu hráčovi Oraziovi Barcellonovi. O ďalšie dve minúty (37) tuhla krv v žilách hosťovských fanúšikov, keď z vyloženej šance zakopol opäť P. Bogora. O tri kľučky neskôr jeho brat odovzdal tutovku domácemu brankárovi. Nervozitu nepociťovali len prašnícki fanúšikovia, ale aj sami hráči na ihrisku, čo sa prejavilo v 41. minúte nedisciplinovanosťou M. Konkuša. Po jeho hrubom zákroku lakťom do tváre domáceho kapitána uvidel červenú kartu a vystavil tak svoj tím čeleniu protihráčom v oslabení. Rozhodca bol našťastie nestranný, takže už o tri minúty sme mohli vidieť kartu aj u domácich, keď hráč s číslom 5 dostal žltú. 
V druhom polčase futbalové tornádo našich hráčov pokračovalo a aj napriek oslabeniu hrali ofenzívne. Žažo bohužiaľ prestrelil bránu, za čo čiastočne zodpovedal aj silný vietor. V 57. minúte sa nešťastnou náhodou po piatich odrazených loptách podarilo domácemu hráčovi Haladovi zmeniť stav stretnutia na 2:0. Po prestriedaní na oboch stranách nám naši hráči opäť niekoľkokrát ukázali zahodené šance. V 74. minúte domáci hráč fauloval Cíbika, ktorý však za prejavovanie svojej nespokojnosti nad rozhodnutím sudcu dostal žltú kartu. Keď sa domácim naskytla (len) štvrtá šanca v tomto zápase, využil ju Krištofiak a v 82. minúte sa lopta ocitla opäť v našej sieti.
Štatisticky mali domáci za zápas až 75%-né využitie striel na bránu, pričom premeniť sa im nepodarilo iba v 72. minúte po priamom kope hráča s číslom 10, keď lopta išla nad brvno. Výsledok však nekorešponduje s pomerom šancí, ktorý bol 4:20, teda naši hráči mali priemerne každých 4,5 minúty jednu možnosť streliť gól.
Na hernej ploche sa veľmi dobre darilo nášmu kapitánovi Kamzíkovi, ktorý hral precítene a s rozumom. Za zmienku tiež stojí Ataman, ktorý nám ukazoval svoje skúsenosti a kvality. Zarážajúci je však fakt, že na zápas prišlo len toľko našich hráčov, aby sa mohli vystriedať, teda 11+3. Čo môže byť príčinou?



Interview po zápase:

Ako hodnotíš priebeh dnešného zápasu?
Nepáčilo sa mi to.
Kto bol podľa teba najhorším a najlepším hráčom nášho tímu?
Najhoršieho vieme všetci, ale nechcem sa o tom zmieňovať a najlepším bol jednoznačne môj brat, ale ani Žažo nehral zle.
Akú stratégiu by mali zvoliť do ďalšieho zápasu?
Dôležitá je dôkladná príprava, hrať zanietenejšie a plnšie.
Myslíš si, že sa v 6. lige naši hráči udržia, alebo sa od jesene vrátia do OSB?
Ako optimista predpokladám skôr udržanie sa v súťaži, nemyslím si, že by sa mohli zhoršiť.
Aký výsledok očakávaš od budúcotýždňového zápasu v Dolnej Krupej?
Minimálne remízu.
Za rozhovor ďakujeme fanúšičke Zuzane K.


Zostava Prašníka: Macejech – Pižo, Kurňavka, Kamzík (kapitán), Fachetti (69’ Gyürke) – Ataman, Buchetka,  Bogora, Žažík (69’ M. Líška) – Kaper (60 R. Bielik), Cíbik
Rozhodovali: Slíž, Urbanovič, Zvolenský

Vďaka našej prehre Brestovany stúpli v tabuľke o dve priečky vyššie, no my veríme, že ich túto sezónu ešte doženieme!
Výsledky z ostatných zápasov 16. kola OM:
Drahovce – Jalšové A 1:3 (1:1)
Šulekovo –Dolná Krupá 1:2 (1:1)
Hrnčiarovce – Leopoldov 0:1 (0:0)
Modranka – Dvorníky 2:2 (1:1)
H. Orešany – Siladice 2:0 (1:0)
Cífer – Zavar 0:0
Suchá – Zvončín 0:2 (0:1)



DORAST
Dorastenci odohrali 13. 3 . 2011 úvodný zápas jarnej časti vo Veľkých Kostoľanoch, kde VYHRALI 0:2, po prvom polčase 0:1, čím sa v tabuľke posunuli o jednu priečku vyššie, nad Červeník. Strelec: Gyürke
Držíme im palce aj 20. 3. 2011 o 12:30, keď odohrajú zápas vo Veselom, kde by mali taktiež potešiť našich fanúšikov a vyhrať, pretože Veselé je zatiaľ posledné.


Našich mužov môžete prísť podporiť, alebo im držať palce v nedeľu 20. 3. 2011, keď o 15:00 odohrajú zápas v Dolnej Krupej. Odchod autobusu je o 13:00 z Prašníka, 13:15 z Vrbového

utorok 8. marca 2011

Naši hráči sa týždeň pred začiatkom jarnej sezóny ukázali v plnej sile!

Ostrov – Prašník 0:5 (0:2)

Takmer celý zápas hrali naši hráči v ofenzíve. Skóre otvoril Cíbik v 23. minúte krásnou padáčikovou strelou po prihrávke svojho brata, ktorý už o 4 minúty tri krát dorážal loptu sám pred bránou, ale šancu nevyužil. Sedem minút pred koncom prvého polčasu vsietil Cíbik svoj ďalší gól. Oddýchnutí hráči nepoľavili a po Fachettiho centre na Atamana do siete dorazil loptu Rasťo. Po ďalšej štvrťhodinke silného nátlaku na súpera zaznamenal Cíbik hetrik. Už o deväť minút premenil vyloženú šancu Buchetka. To už bolo moc aj na pána rozhodcu, ktorý si na ihrisku vyprázdnil svoj mechúr a odpískal koniec o 7 minút skôr. Na zápas sa prišlo pozrieť 22 fanúšikov OŠK Prašník, domácich (ne)podporovalo slabých 6. Interview o priebehu zápasu nám poskytla skalná fanúšička Prašníka Miroslava S. Za poskytnutie rozhovoru ďakujeme.

Ako by si zhodnotila priebeh dnešného futbalového stretnutia?

Od začiatku zápasu prevažovalo naše mužstvo. Už v prvom polčase dal dva góly hráč v žltých štucniach. Do druhého polčasu sme taktiež nastúpili v plnej zbroji. Hneď po štyroch minútach dal gól R. B. a po jeho prieniku prišla ďalšia šanca, keď Cíbik zaznamenal svoj hetrik. Tlak stále neklesal a vyvrcholenie prišlo keď Buchetka strelil gól a lopta svištiaca popri brankárovom uchu mu zašepkala „everybody, už jsem tady“.
Čo teda hovoríš na jarnú prípravu nášho mužstva?
Posledný prípravný zápas dopadol nad očakávania, pretože hráči OŠK Prašník nám ukázali, že sú kvalitne pripravení na Oblastné majstrovstvá.
Aký máš názor na to, že hosťovských fanúšikov bolo na tribúne viac ako domácich?
Obec Ostrov nemá tak skalných fanúšikov, a aj keď nejakí prišli tak sedeli v bare. Ostrov bol asi zavalený vodou.
Jarná sezóna začína už o týždeň. Aký výsledok očakávaš od tohto zápasu?
Keďže Brestovany sa nachádzajú v spodnej časti tabuľky a majú rovnaké skóre ako my, tak to bude veľmi ťažký zápas. Ja len dúfam, že nebude pískať Sekerka.


Góly: Cíbik (23’,37’,67’), Rasťo Bielik (49’), Buchetka (77’). Rozhodoval: Sekerka.

Tešíme sa na Brestovany!

Odchod autobusu je o 12:30 z Prašníka, 12:45 z Vrbového (nástup pred pohostinstvom Madžo).

utorok 1. marca 2011

Prípravný zápas (už len týždeň pred začiatkom jarnej série OM - príďte zhodnotiť jarnú prípravu našich hráčov a povzbudiť ich k úspešnému pokračovaniu v šiestej lige):

Nedeľa 6. 3. 2011 o 15:00 Ostrov - Prašník