streda 4. júla 2012

Do Dolnej Krupej sa vyhrať ani nešlo, ale v konečnom dôsledku sa pokojne aj mohlo, pretože duel bol vyrovnaný.

Dolná Krupá – Prašník 3:1 (1:1)

Jankov gól
Nevýrazné a neveľmi zaujímavé stretnutie naši futbalisti odohrali na pôde Dolnej Krupej, ktorej hráči sa nemotorne plantali po hracej ploche a len so šťastím si mohli body nechať doma.
Úvodom zápasu sme po chybe v obrane inkasovali gól hlavou domáceho Kollára. V polovici prvého polčasu sme však stav stretnutia vyrovnali po krásnej akcii a presnom centri na Rasťa Bielika, ktorý našiel útočiaceho Pašmíka a ten ľavačkou loptu zaklincoval do domáceho sita. Už o dve minúty mal šancu Kubiš, ktorého strela letela tesne vedľa pravej žrde. V 30. minúte mali naši hráči ďalšiu gólovú príležitosť, kedy išiel Rasťo sám na brankára, no prihral Janovi, ktorý hlavou nestačil na dolnokrupčanského brankára.
Dolnokrupčanské "šťastíčko"
Do druhého polčasu prašnícki futbalisti nastúpili s odhodlaním, no ich nádeje skresali domáci, ktorým sa podarilo v úvode streliť vedúci gól. Po tom, čo sa už predtým zranený Kazik  opätovne zranil nastúpil na scénu P. Obuch alias Škrtel, ktorý sa stal rozumom na ihrisku a predvádzal rôzne kombinačné akcie. V poslednej minúte zápasu po vystriedaní domácich hneď z rozohrávky zvýšil ešte stav stretnutia domáci Hulík na konečných 3:1. V nadstavených minútach sa domáci ešte pokúsili zvýšiť, no ich šance Kulich chvatne zrušil.

Zostava OŠK Prašník: Kulich – O. Bielik, Pižo, Kaper (C), Ilemo – R. Bielik, Milan Kazik (65´ P. Obuch), Konkuš (75´ Fandžo), Kubiš – Ján Pašmík, M. Klein

Interview o priebehu sezóny, kádri a budúcich víziách nám ochotne poskytol tréner mužstva pán Madunický, za čo mu veľmi pekne ďakujeme.
Ako by ste zhodnotili tohtoročnú sezónu?
Ako nevydarenú, pretože po tom, čo som prevzal káder som mal ambície, že sa zachránime, ale myslím, že hlavnou príčinou je nedobrá partia – hráči sú rozdrobení a neťahajú za jeden povraz. Svojimi neuváženými činmi kazia úsilie tým hráčom, ktorí o futbal majú záujem a snažia sa. Druhým problémom je ten, že sme prehrali prvý zápas na jar so Šulekovom, ktorý sme po zimnej príprave mali určite vyhrať, hráči boli na to fyzicky i psychicky pripravení. A treťou príčinou nášho neúspechu boli tie zápasy, v ktorých sme mali obrovské šance, boli sme dokonca lepší alebo porovnateľne dobrí, no vyhrať sa nám aj napriek úsiliu nepodarilo.
Ako hodnotíte výkony kádra? Ste spokojný s prašníckymi hráčmi?
Na prvú časť otázky som zodpovedal čiastočne už v prvej odpovedi, ale povedal by som , že je tu tak 7 – 8 chlapcov, ktorí majú záujem o to, aby sa v tejto súťaži futbalu darilo a aby tu futbal fungoval a je tu partia chlapcov, ktorí im toto úsilie kazia. Myslím, že keby sa funkcionári rozhodli doplniť mužstvo o 4 – 5 hráčov, ktorí by dotvorili kolektív, na budúci rok sa Prašník môže vrátiť späť do tejto súťaže. Partia, ktorá má okrem futbalu iné, dôležitejšie záujmy, ruší úsilie snaživých, takže, keby kolektív dotvorili nový hráči, určite by všetko fungovalo lepšie.
Mgr. Rudolf Madunický
Budete vo funkcii trénera pokračovať aj v nasledujúcej sezóne?
Myslím, že na to musia byť vždy dvaja, musí byť záujem aj o mňa. V Prašníku sú na futbal veľmi dobré podmienky, nič k futbalu tu nechýba, zabezpečené sú tréningy, príprava, všetko... Musí sa však nájsť väčšia symbióza v tom, čo kto chce, ja to neovplyvním. Sami viete, že na niektoré zápasy sa ani nezišiel dostatočný počet hráčov, ktorí síce účasť aj prisľúbili, no nakoniec sa nedostavili a my sme museli hrať s tým, čo sme mali práve v danom momente k dispozícii. Je dôležité vyvodiť aj nejaké dôsledky z takéhoto správania, no niekedy nemožno riešiť takúto situáciu sankciami, pretože možno ani nemá kto hrať budúci zápas. Tu je však vidieť kto má pre klub srdce a komu na ňom záleží, preto by takýchto „narušiteľov“ mali buď spoluhráči alebo výkonný výbor určite istým spôsobom potrestať.
Akú predstavu máte o výkonoch mužstva v nasledujúcej sezóne?
Určite nebude mať problémy, a ak sa vhodne doplní káder, mužstvo sa bude držať na špici. Niektoré veci sa však nedajú ovplyvniť, ako je zamestnanie hráčov, rodinné záležitosti, koníčky atď., ale treba sa spoliehať na tých, ktorí majú záujem a staviť na tých hráčov, ktorí sú usilovní, majú srdce pre futbal a chcú. Nemožno rozlišovať medzi tým, či je daný hráč domáci z Prašníka, alebo či je z Vrbového, jednoducho musia ťahať za jeden povraz a nie si navzájom závidieť.
Čo by ste odkázali futbalovým fanúšikom?
Fanúšikovia na Prašníku sú veľmi slušní a lojálni aj voči súperovi, aj k domácim. Musia chápať aj problémy, ktoré za neúspechom Prašníka stoja, pretože videli, že nie sme o nič horší ako ostatné mužstvá v tejto lige. Mužstvo sa neschádzalo v plnej zostave a fanúšikovia tomu iste rozumejú. Sú veľmi trpezliví a to si cením.