pondelok 27. mája 2013

Ako funguje OŠK - Obecný športový klub

Po dlhšej prestávke Vám opäť raz prinášam interview, ktoré sa tento krát bude týkať fungovania nášho klubu a jeho zákulisia, pretože to, čo sa deje na hracej ploche ani zďaleka nie je všetko, prečo futbal funguje. Stojí za tým veľa iných vecí a ľudí, o ktorých sa nám rozhodol porozprávať Milan Mozolák, tiež známy pod prezývkou Bréme.

1.    Aká je tvoja funkcia v klube OŠK Prašník?
Milan Mozolák - Bréme
Som vedúci mužstva, lekár mužstva a člen výboru. 
2.  Čo všetko to obnáša?
Ako vedúci mužstva – písanie zápisu, nachystať vodu, hodinu pred zápasom tam musím byť, nikto mi s tým nepomôže. A čo mám na starosti ako člen výboru... Myslím, že každý ako veľmi má futbal rád, tak to pre neho spraví – tak človek aj robí.
3.  Predstavíš nám prosím menovite všetkých ostatných funkcionárov klubu?
Predseda: Emil Škodáček
Podpredseda: Jaroslav Konkuš
Tajomník: Ľuboš Obuch
Ekonóm: Alica Miklášová
Hospodár: Alena Príbišová
Členovia výboru: Milan Kazik, Milan Konkuš, Milan Mozolák, Milan Nosko a Branislav Krankus
4.  Vysvetli nám prosím náplň práce všetkých týchto funkcionárov.
Predseda klubu by mal mať na starosti celý chod klubu. Ale je to práveže tak, že každý robí čo môže, lebo jeden má rád futbal viac, druhý menej a neviem či je to tak dobre. Razítko klubu má predseda a mal ho kedysi aj tajomník. Tajomník v súčasnosti  už nemá razítko. Tajomník má na starosti robiť ISSF manažéra, teda všetky záležitosti týkajúce sa komunikácie s ObFZ TT, teraz to robí všetko Milan Kazik, takže on je neoficiálnym tajomníkom. Tým pádom Ľubo robí len trénera a nemusí sa tým zaoberať. Ja (Milan Mozolák) ako vedúci mužstva vediem evidenciu žltých kariet a červených kariet a po každom zápase v stredu podľa úradnej správy prekontrolujem, či to sedí. Najhoršie je, keď sú dohrávky, lebo keď by som chcel zistiť, či niekto má alebo nemá ŽK či ČK mimo ÚS, tak musí klub zaplatiť 10€. To sa nedá porovnať napríklad s Oblastným futbalovým zväzom v Trenčianskom kraji, kde majú všetky tieto informácie dostupné bezplatne v elektronickej forme na internete a v ObFZ TT toto nefunguje. Ono sa to dá zvládať, ak sa hrá len v sobotu a v nedeľu, ale keď je veľa dohrávok, je to komplikované. Ekonómka má na starosti – ju zaujíma jediná akcia za rok, turnaj, ktorého sa zúčastní a pripraví rozpočet – obrazný, orientačný, ktorý nikdy nie je pravdivý, lebo je len na papieri, nemá znalosť o komplexnom fungovaní klubu lebo nechodí ani na schôdze výboru, maximálne tak na 40% schôdzí chodí lebo ju to ani nebaví.
5.  Prednedávnom sa niektorí hráči dostali do sporu s povinnosťami hospodárky. Vieš nám povedať, čo je presne v popise jej práce?
Čo sa týka Aleny, ma síce nevymáchanú papuľu, ale svoju robotu si robí excelentne, môže si hovoriť kto chce čo chce a keď si niekto myslí, že to vie lepšie, tak nech si to ide skúsiť on sám robiť za tú smiešnu sumu, ktorú ona dostáva. Má za úlohu olajnovať ihrisko, oprať dresy a poupratovať šatne a tribúnu. To, že nám tam robí jedlo, to jej dobrá duša a sme radi, že ju tam máme, lebo to nie je jej povinnosť.
6.  Plnia si všetci svoje povinnosti tak, ako by mali?
Keby si každý plnil svoje povinnosti tak, ako Alena, tak je to na 100%. Ostatní si svoje povinnosti neplnia tak ako by mali, niekto je vyťažený, má inú prácu, je na dôchodku, najlepšie to robí dvojica najmladších Milanov. Milan Konkuš objednáva a nosí tovar so mnou, ja to tam vozím aj sám, nikto sa o to nestará a nikto do toho nevidí, pre niektorých je to skrátka tam a môže sa piť. Mohli by to ostatní robiť aj lepšie, podľa toho ako majú ten klub radi, tak to aj robia.
7.   Kto sa podľa teba najviac angažuje do toho, aby bol bezproblémovo zabezpečený chod klubu?
No ja! (bezprostredná reakcia) Môj názor je, že to je asi Milan Konkuš, ja, Milan Kazik, Jaro Konkuš a Ľubo (Kaper), ešte  Nosko Milan, ktorý kosí trávnik. Ostatní len tak ako... ...
8.  Ďakujeme, že si nám vysvetlil zákulisie futbalu na Prašníku a čo všetko je podmienkou toho, aby sa vlastne nejaký futbal mohol každý týždeň hrať. Chcel by si ešte niečo odkázať našim futbalistom a fanúšikom?
Ja by som našim futbalistom chcel povedať vec, ktorá ma trápi. Keď je výročná členská schôdza došli dvaja, inak vedia kvákať okolo toho lepšie ako babky na trhu. Lenže oni tam ani neprišli a nevyjadrili sa, keď neprídu a neporozprávajú sa so všetkými normálne, ale svoje komplexy si riešia potom niekde po krčmách, tak vznikajú zlé debaty. Ja vyberám členské príspevky a keď niekde hrám ako hráč nejakého klubu, tak by som mal byť aj členom tohto klubu. Na to sú členské schôdze, tam vyberiem peniaze od všetkých a nebudem od každého osobne vypytovať niekde v šatni po zápase, lebo je to smiešne a pre nich trápne, pretože nechcú prispieť na chod klubu, sú trápni. 7€ podľa mňa nikoho nezabije, nie je to síce povinnosť, ale nie je to pre nikoho z nich ani problém.
Potom im ešte želám, aby sme skončili do tretieho miesta, nech sa držia v hornej časti tabuľky a veľa úspechov. Keby sme aj postúpili do vyššej ligy, tak to chce spoluprácu všetkých funkcionárov. Keď sa postúpi do vyššej súťaže, tam zase treba väčšie peniaze a je to celé o inom, treba aby sme boli proste zomknutí.


Fanúšičky nášho klubu sú futbalistom tak verné, že sú ochotné odtrpieť si za nich dokonca i zranenia!

Šnúra týchto trpiteľských žertiev sa začala odvíjať už v auguste 2011, keď si jedna z fanúšičiek zlomila lakťovú kosť. Už o necelé dva mesiace si ďalšia zlomila nos a utrpela otras mozgu s podozrením na prasknutie lebky. Po ani nie ročnej pauze už sa na to utrpenie našich hráčov nemohla pozerať ďalšia, a tak si v auguste 2012 zlomila po ceste zo stretnutia predpriehlavkovú kosť na pravej nohe. 
Následne v marci 2013 si ďalšia z nich podvrtla členok na pravej nohe a utrpela výron tretieho stupňa. No len čo ukončila PN privodila si zlomeninu rebra a o ani nie 24 hodín potom si ďalšia zapríčinila výron členka tretieho stupňa, tento krát na ľavej nohe. 

K výhre dopomohol aj Kazik svojim anglickým gólom novými kopačkami!

26. kolo
OŠK Prašník – OŠK Veselé 4:2 (1:0)

         V krásne slnečné nedeľné popoludnie mali naši futbalisti po domácej výhre žiakov našliapnuté na víťazstvo tiež. Sľuboval to aj Milan Kazik, ktorý dal na sociálnej sieti vedieť, že s jeho novými kopačkami zahodeným šanciam odzvonilo.
         Že to nie je pravda sme sa presvedčili už v tretej minúte hry, kedy Cíbik vybojoval loptu a pred zásahom brankára krásne pätičkou nahral Kazikovi, ktorý šancu bohužiaľ zahodil. Nemusel však zúfať, jeho nádeje posilnil aj fakt, že tréner tímu ho kvôli tomuto faktu postavil na post útočníka. V 14. minúte na neho opäť centroval Pižo z rohu, ale nahral Cíbikovi, ktorého výkon Andy skonštatovala, že jej tato je šmatlavý a nevie trafiť loptu. O dve minúty výkon svojho otca skonštatovala výrokom, že on sa vlastne len robí, že uteká. V 18. minúte zostal kvalitný Pižov priamy kop po hrubom faule na Fachettiho našim nenaplneným prianím, pretože len posunul o meter loptu Kurňavkovi, ktorý nevedel, čo s ňou má robiť. V 30. minúte sme videli, ako Kazik zahodil ďalšiu šancu, keď svojimi novými červenými kopačkami prestrelil na 3 metre brvno. Dve minúty po tom sa podarilo Veselčanom vybojovať od Trezeho loptu, veselčanskému útočníkovi sa naskytla perfektná príležitosť, ktorú sa mu ale premeniť nepodarilo. No už v 33. minúte nahrával Cíbik do behu Kazikovi, ktorého Veselčan v pokutovom území potkol, následkom čoho bolo, že ujo Pižík veselo premenil penaltu do veselčanskej brány. V 35. minúte sme videli opäť šancu hosťovského hráča Fugasa, ktorý bol však zrejme rozladený z nedávnej oslavy, keď ho dievčina z kopaníc dostatočne neuspokojila a jeho šancu z brány vyrazil náš Holán. V 39. minúte sme videli krásne nožničky Hrčku, ktoré však našu bránu nenašli. O minútu nastal závar pred bránou hostí, no Cíbik so Žažom sa k šanci ani nedostali. Minútu pred koncom prvého polčasu sa k strelcom na našu bránu priradil aj Michalčík, no jeho lopta tesne obišla ľavú žrď.
         Hosťovskí hráči asi v šatni dostali od trénera kapky, takže na ihrisko nastúpili nažhavení ako tigre a už 47. minúte stav stretnutia vyrovnali. Veľmi dlho sa však z vyrovnania neradovali, pretože už o minútu z rozohrávky zvýšil stav na 2:1 krásnym Angličákom Milan Kazik, takže si zaslúžil to, že mu spoluhráči jeho nové kopačky vybozkávali. V 52. minúte priamy kop po faule na Rasťa zahrával Fachetti, no nič z toho, pretože ho kopol po zemi. V 54. minúte faulovali chudáka Cíbika, po čom kopal penaltu Pižo, no nedal a Andyn krivý tato to potom nedorazil. O tri minúty smeroval k našej bráne nebezpečný center, ale Červík ho pekne odkopol. V 59. minúte kopali hostia priamy kop, no ten letel až do lesíka za ihriskom a o minútu kopali ďalší priamy kop z riskantnej vzdialenosti, ale naši hráči pekne zachránili situáciu. Z protiútoku išiel Milan Kazik sám na brankára, ale gól bohužiaľ nedal. Po jeho protiútoku sme však dostali gól spoza hranice šestnástky, teda sa potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a tak naši hostia opäť vyrovnali stav. V 70. minúte sme priamy kop rýchlo rozohrali na Kazika, no po jeho centri Cíbik netrafil dobre loptu hlavou. O tri minúty sme videli ďalší priamy kop Veselého, ktorý ale skončil v múre. V 76. minúte mohol dať Cíbik po krásnej nahrávke Kazika gól, no na loptu svojím roxorom nedočiahol. O minútu sme videli ďalšiu šancu keď Cíbik posunul loptu Žažovi, ktorý ale kopal nad bránu a v ďalšej minúte diania kopal priamy kop Červík, ktorého lopta preletela tesne nad brvnom.  V 80. minúte  po nádhernom Žažovom centri Kaper tečoval loptu priamo do brány a dostal tak seba so svojimi zverencami do vedenia. Poistiť výhru sa ešte naši pokúsili v 84. minúte, kedy brankár hostí prihrával do stredu poľa, jeho strelu však zachytil Kaper, ktorý ju poslal medzi Cíbika a Žaža, no tí sa na nej nedohodli. Zaklincovať a potvrdiť tri domáce body sa podarilo Cíbikovi dve minúty pred záverečným hvizdom rozhodcu jeho gólom na 4:2.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Treze (C), Červík, Štrkáč, Fachetti – RB, Pižo, Kurňavka, Žažo – Milan Kazik, Cíbik (Milan Konkuš, Kaper, Miro Obuch)

V miestnom derby očakávaný víťaz, čisté konto brankára a dokonca hetrik!

19. kolo oblastnej súťaže žiakov
MFK Vrbové – OŠK Prašník 6:0 (1:0)
        
       V sobotu 11. mája odohrali o 10:00 ráno naši žiaci miestne derby so susedmi z Vrbového, z ktorého vyšiel víťazne domáci tím, čo aj všetci očakávali. Po zápase žiakom pripravil ich tréner domácu guláš párty.
       Do desiatej minúty sa hra odvíjala na našej strane ihriska, v siedmej minúte malo Vrbové fantastickú šancu, ktorú náš skvelý brankár vyrazil, rovnaká situácia sa odohrala aj v 11. minúte. V dvanástej minúte po ruke Vrbového odkopával Príbiš, ktorý takmer prekonal vrbovského brankára. Už o minútu sa po zbabranej akcii v našej obrane dostala lopta na nohu samostatnému Koprnovi, ktorý presnou strelou do stredu sita otvoril skóre stretnutia. V 22. minúte po odkope z rohu sa lopta dostala k nášmu útočníkovi, no jeho pokus o samostatný únik zmarili štyria vyšší hráči v žlto-modrých farbách, ktorí ho zablokovali.
         Po pätnásť minútovej prestávke sa naši malí hráči postavili s odhodlaním na ihrisko a čakali, kým sa duo rozhodcov dostaví na hraciu plochu. V piatej minúte druhého polčasu náš brankár zneškodnil strelu Vrbovčanov po vybojovaní lopty a samostatnom úniku hráča. Už o tri minúty zasahoval opäť – zmaril Koprnovu krížnu delovku z dvadsiatich metrov mieriacu k pravej žrďke. V trinástej minúte druhej tridsaťpäťminútovky sa Jarovi Príbišovi skoro podarilo dať vlastný gól, keď bránil samostatne unikajúceho Vrbovčana. Z rozohrávky od brány však vyťažili Vrbovčania, keď Andy Bogorová šikovne spracovala prihrávku a krížnou strelou ju poslala do našej siete. V miestnom derby síce Vrbovčania dominovali, ale z hry Prašníka bolo cítiť snahu a odhodlanie, ktoré sa s mužmi z A-čka ani nedajú porovnať. Do 23. minúty druhého polčasu sa naši držali na strane domácich, dokonca sme videli aj strelu na bránu, o ktorú sa postarala po vybojovaní lopty Dominika Netschová. V tej istej minúte však z protiútoku získali domáci, keď sa Bogorovej z podobnej príležitosti ako predtým podaril vsietiť jej druhý gól, čím dostala svoj tím do vedenia 3:0. Po tom, čo v 26. minúte druhého polčasu nahral Jurkovič moc dlhú prihrávku maličkému Marušicovi, ktorý s futbalovým rozumom nahral Dominike Netschovej, no tá vystrelila neúspešne a z protiútoku dokázali skórovať Vrbovčania, konkrétne svojím druhým gólom Koprna. Už o dve minúty sa z ďalšej príležitosti domácich vyvinul gól, o ktorý sa tento krát postaral kapitán domácich Adamec. Dve minúty pred koncom stretnutia sa podarilo Koprnovi dopracovať sa svojim tretím gólom k hetriku a skóre svojmu tímu uzavrel týmto gólom na poltucet.

Vonkajší poltucet s čistým kontom

25. kolo
Ratnovce - Prašník 0:6 (0:2)

"Oslabení domáci sa snažili so súperom držať krok. Kým hostia svoje prvé šance premenili, domáci Šiška nastrelil len brvno  a odrazenú loptu do prázdnej brány nedokázal dopraviť Daňo. V 2. polčase sa domáci snažili niečo s výsledkom urobiť, ale svoje prvé šance nepremenili a hostia ich z protiútoku zrazili na kolená. Po treťom góle domáci rezignovali a hostia naplno predviedli svoje kvality. Štyrikrát sa presadil kanonier Bogora a na poltucet uzavrel z penalty Bielik.

Góly: Nižňanský, Bogora 4, Bielik 
Rozhodoval: Šarvaic"  (zdroj: MY, číslo 19, ročník 23, str. 25) 

Susedský duel s priaznivým výsledkom pre domácich.

24. kolo
Prašník – Šípkové 5:0 (2:0)

        Po debakli našich žiakov, ktorí prehrali na domácej pôde s Drahovcami 0:5 sa na ihrisko postavili naši starci, ktorí uhrali zápas s rovnakým výsledkom, ale v prospech Prašníka. Výhra sa zaiste páčila aj oslávencovi Príbišovi, ktorý priam bohémsky pohostil po zápase všetkých hráčov i funkcionárov Prašníka.
     Naši svoje kvality ukazovali už od začiatku hry a na opačnej strane bolo vidieť, ako niektorým nemenovaným (Mišovi Jankechovi) hráčom Šípkového vyviera voda už v desiatej minúte a poniektorí fučali ako lokomotívy. Po štvrť hodine hry nastal závar pred šípkovskou bránou, no vyloženú gólovú príležitosť sa ani po viacerých skvelých prihrávkach nikomu vytvoriť nepodarilo. Do dvadsiatej minúty sa do územia šestnástich metrov pred bránou nedostal ani jeden tím, väčšinou si len vymieňali loptu ako v priateľskom zápase. V 21. minúte sa do niekoľkonásobnej príležitosti dostal Cíbik, no lopta mu neuveriteľne skočila a problémy s ňou mal aj šípkovský brankár Boris Liška. Už o minútu sa hostia dostali do nášho brániaceho územia, kopali priamy kop, ktorému však chýbala razancia a lopta aj tak letela nad brvno. V 27. minúte zápasu zahrával roh Mico, ktorý centroval na Cíbika s Červíkom, tí si vzájomne posunuli loptu a Červík dostal svojou presne mierenou strelou k pravej žrdi Prašník do vedenia. Už o tri minúty pekná prízemná Makarova delovka nenašla bránu a o minútu nastrelil Borisa, ktorý takmer odletel na škváru. Už v 33. minúte sme mohli vidieť nádhernú akciu Kurňavku, ktorý sa zmocnil lopty a po samostatnom úniku ukážkovo vystrelil a trafil bránu ako v Španielsku. Zasahovať do hry musel však aj rozhodca, ktorý udelil žltú kartu Tomášovi Škodáčkovi za priam pekelné stiahnutie protihráča v šmýkačke. Tri minúty pred koncom prvého dejstva sa ešte ocitol v šanci Cíbik, no do jeho strely mu skočil jeden zo Šípkovčanov.
         Začiatkom druhého polčasu sa naťahoval čas viacnásobným striedaním hráčov na oboch stranách. Zaujímavosť sme videli až v 65. minúte, kedy brankár Boris Liška fauloval Milana Kazika a následne rozhodca odpískal pokutový kop, ktorý premenil Pižo. O necelé tri minúty zvýšil vedenie Prašníka na 4:0 svojím druhým gólom v zápase Patrik Kurňavka. V 80. minúte zase Rasťo na ostudu netrafil prázdnu bránu, ale na to sme už našťastie zvyknutí. Počas poslednej minúty zápasu si vybojoval loptu Tomáš Škodáček, ktorý bol následne 2 krát silne potiahnutý za dres šípkovským hráčom, ktorý za tento počin uvidel žltú kartu a Makarovi rozhodca umožnil kopať priamy kop. Tento centroval na Červíka, od ktorého sa lopta dostala k faulovanému Tomášovi a ten svojou prudkou strelou z otočky vymietol Borisovi pavučinu. Hneď po rozohrávke v stredovom kruhu rozhodca ukončil zápas s veľmi nepriaznivým výsledkom pre Šípkovčanov, ktorí sa potom na ihrisku ani dlho nezdržiavali.


Zostava OŠK Prašník: Kulich – Fachetti (55´ Konkuš), Štrkáč (60´ RB), Makara, Mico (C) – David, Červík, Kurňavka, Pižo (68´ Žažo) – Tomáš, Cíbik

Prvá súťažná prehra v tomto roku ani nebolela.

23. kolo
Bojničky – Prašník 2:0 (0:0)

     Prehra nebolela, lebo do Bojničiek neprišlo ani dostatočné množstvo hráčov. Ani počasie vôbec neprialo – fúkal veľmi silný vietor a aj keď bolo jasno a slnečno, pocitová teplota sa z predchádzajúcimi dňami vôbec nedala porovnať.
         Do brány sa postavil tréner mužov Kaper, ktorý sa aspoň nemusel toľko po prehýrenej noci nabehať. Už hneď v piatej minúte však ohrozil domácich krásnou strelou zodpovedný Tomáš Škodáček, no vietor jeho strelu odvial iným smerom. V 18. minúte sa Michal Kázik tak strašne rozbehol po lopte, až vyletel hore bojničským brehom. V 25. minúte mal tutovú šancu Ondrej Žažo, no domáci brankár jeho strelu zasiahol a vyrazil. Už v 25. minúte zasahoval svojou premiérou na novom poste Kaper. Podarila sa mu síce aj malá chybička, ale úspešne odkopnúť mu pomohol bratranec Miro. Rozhodcovi zrejme deň pred zápasom trošku pripieklo pokožku lebky, nakoľko odpískal Rasťovi neúmyselne nastrelenú  ruku, no priamy kop domácich krásne spacifikoval Kaper. V 43. minúte sa ocitol Tomáš opäť v šanci, no neúspešnej. Ďalšie dve minúty mali domáci ešte dve šance, z ktorých jednu zneškodnil Kaper a druhá letela mimo brány.
         Začiatkom druhého polčasu sa veľa vody na ihrisku nenamútilo, a do konca 56. minúty mlátil svojimi rečami prázdnu slamu Rasťo, ktorý na ihrisku len komentoval výkony ostatných hráčov, no nad svojím sa nepozastavoval. V 59. minúte minuli domáci šancu do prázdnej brány a o pár minút vychytal Kaper dobre opľutými rukavicami ďalšiu šancu. Prvý gól stretnutia padol v 69. minúte, keď Miro Obuch nahral v päťke súperovi a ten s ľahkosťou prekonal jeho bratranca v bráne. O necelých 5 minút, keď sa na náš výkon nemohli pozerať nielen ľudia, ale aj zver, nám prišiel na pomoc na ihrisko aj čierny pes. Usporiadatelia ale jeho pomoc nášmu tímu zatrhli a vykázali ho z hernej plochy. V 79. minúte mali domáci ďalšiu šancu, pretože Bogora si loptu spracováva ako Pižova babka nebohá. Minútu pred koncom zápasu ešte z ničoho nič domáci zvýšili svoje vedenie na 2:0, zakrslý nerváčik na ihrisku bol konečne spokojný a rozhodca mohol odpískať koniec.
        Po tomto teátre sa niektorí normálni fanúšikovia museli ísť pozrieť na zápas Corgoň ligy, aby si napravili zlé dojmy z Bojničiek. Spartak Myjava po vystúpení Ega v úvode a po fantastickom výkone zdolal Duklu Banská Bystrica 2:1. Za vystúpenia Kaliho po zápase a podaní si rúk s každým hráčom prvej slovenskej ligy sme sa mohli pokochať ešte aj 15 minútovým ohňostrojom nad novoosvetleným štadiónom.


Zostava OŠK Prašník: Kaper – Štrkáč, Arnošt, Miro Obuch, Dejvid – RB, Červík, Milan Kazik, Žažo – Tomáš, Jánošík

Deväť bodový víkend je za nami!

22. kolo
Prašník – Ostrov 3:0 (1:0)

Po krásnom výsledku, ktorý sme uhrali v dohrávke s Madunicami nás čakali ďalšie príjemné prekvapenia! Najskôr vyhrali naši žiaci s Dolným Trhovišťom 2:0 a k pekným šiestim bodom pridali ďalšie tri aj naši muži v 22. kole oblastnej súťaže.
       Už o šestnástej hodine sme za prekrásneho počasia počuli úvodný hvizd rozhodcu Muchu, ktorý sa na trávniku ešte ani nezohrial a už vyťahoval červenú kartu. Udelil ju hosťovskému brankárovi, ktorý samostatne unikajúcemu Cíbikovi podtrhol roxor, takže gólu sme sa nedočkali. Nevzhliadli sme ho ani z pokutového kopu, ktorý sa rozhodol kopať Fachetti, no ten sa nevedel ani k lopte poriadne rozbehnúť a jeho chabý pokus okomentoval tréner slovami, že sa nič nedeje. Dialo sa ale v nasledujúcich minútach, keď naši na hostí neodbytne tlačili, zaujímavé akcie boli pred bránou v päťke aj z rohu, no hostia lopty úspešne odkopávali. Už v 12. minúte zaznamenal vydarenú akciu Cíbik, ktorý pomaličky zo zeme nadvihol loptu, krásnym konkávnym oblúčikom prehodil náhradného ostrovského brankára a dostal Prašník úvodným gólom do vedenia. O tri minúty sa pokúsil svojou delovou strelou navýšiť aj Kurňavka, jeho strela však skončila až v kukuričnom poli. Vynikajúcu možnosť sme videli aj v dvadsiatej minúte, keď najskôr strieľal loptu Cíbik, odrazenej sa zmocnil Pižo a napokon ešte skúsil Červík, no jeho strela bola príliš vysoká. Už v 24. minúte trielil sám na prázdnu bránu Pižo, ktorého úmysel zle odhadol hosťovský brankár, ale Pižo loptu nedokázal umiestniť medzi dve voľné žrde a brankár sa z jeho nešikovnosti tak radoval, že vyskakoval meter do vzduchu. O tri minúty to Pižo zase skúsil, no jeho nohy sa za ten čas nestihli premeniť v nohy Lionela Messiho, takže lopta opäť obišla žrď. Na špičkových futbalistov sa však nepremenil ani jeden z hráčov, občas to vyzeralo na ihrisku ako počas stretnutia prípravkárov, niektorí nevedeli kopnúť do lopty a prihrať si na desať metrov by bol v tom okamihu asi zázrak. V 32. minúte nevedel poriadne kopnúť do lopty Žažo, asi mu neprospelo to dvojročné stavanie komína, a v 36. minúte spálil vynikajúcu príležitosť Fachetti, ktorý na ihrisku pôsobil dojmom, že sa mu už vôbec nič nechce.
      Zaujímavé momenty priniesol aj druhý polčas zápasu. V 50. minúte obišiel hosťovský hráč Holána, ale ani ten netrafil prázdnu bránu, následne z protiútoku nastrelil Konkuš brvno. Pravidlo nedáš - dostaneš sa ale v tomto prípade nepotvrdilo, pretože v 62. minúte sme opäť zásluhou Bogoru zvýšili stav stretnutia na 2:0. Hostia ale nezaspali a snažili sa zo všetkých síl stav aspoň znížiť. Ich priamy kop v 72. minúte však skončil v strede a Holán krásnou robinsonádou zneškodnil hlavičku zo siedmych metrov. Už o dve minúty sme sa radovali opäť, keď sa podarilo konečne dať gól aj Rasťovi Bielikovi, ktorý od šťastia skončil v site spolu s loptou. V 84. minúte sa pokúsil navýšiť perfektnou ranou po Červíkovej prihrávke ešte náš najlepší obranca Dejvid, no k bránkovisku nikto nedobiehal aby s odrazenou loptou pomohol. V poslednej minúte zápasu mali šancu ešte aj hostia, síce bola pekná, ale nepresná. Po krásnej prihrávke na Dejvida a jeho odpálení lopty do Čerenca a  za vysokého fistulového zvriesknutia jednej z fanúšičiek rozhodca Mucha ukončil stretnutie.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Kazik Milan (C), Arnošt, Červík, Fachetti – Konkuš, Kurňavka, Pižo (62´ Štrkáč), Žažo (68´ Dejvid) – RB, Cíbik (78´ Kaper)

Favoriti na postup do vyššej ligy nesklamali a body si zaslúžene nechali doma.

Dohrávka 17. kola
Sokolovce – Prašník 2:1 (2:1)

         V deň víťazstva nad fašizmom, kedy sme oslavovali koniec druhej svetovej vojny a aj narodenie jednej z fanúšičiek sa našim futbalistom nezadarilo a body si v dohrávke pripísali domáci.
         Horúce a veterné počasie nehralo do karát našim hráčom a už v prvej minúte sme videli strelu Cíbika, ktorý skúšal vsietiť z dvadsiatich metrov, no lopta uletela. V šiestej minúte kopal priamy kop Makara, no jeho noha loptu poslala takmer až do susedných Ratnoviec. V pätnástej minúte zápasu sme videli úvodný gól zápasu, ktorý vyrobil Mico svojou rukou v šestnástke, takže Holán sa v bráne chystal na 11 metrový kop a Sokolovčania nemali žiadny problém penaltu premeniť. V 17. minúte po krásnej akcii v sokolovskej zálohe prihrali domáci na nohu svojmu útočníkovi a ten ukážkovou strelou vsietil gól do Holánovej brány. V 21. minúte sme videli nádherný samostatný únik sokolovského hráča, ktorý s ľahkosťou prebral Rasťovi Bielikovi loptu, no v závere urobil chybu, lebo ešte prihral nabiehajúcemu spoluhráčovi, ktorého strelu Holán zachytil. Sokolovčania na ihrisku suverénne kraľovali, no po priamom kope v 27. minúte svoju ďalšiu šancu nepremenili a o minútu taktiež ich strela obišla ľavú žrď. V 30. minúte sokolovský útočník perfektne prekabátil Piža a strieľal, no lopta letela nad brvno. Päť minút pred koncom zápasu sa však hra presunula na stranu domácich. Po Rasťovom rohu sa ale z protiútoku vyrútili na našu bránu Sokolovčania, ktorí svoju ďalšiu tutovku nepremenili. Našim sa však podarilo znížiť, keď v 43. minúte po Kurňavkovom nepriamom kope mieriacom na Tomáša, pristála na hlave Rasťovi lopta, ktorú umiestnil medzi sokolovské tyče.
    Okamžite po odpískaní začiatku druhého dejstva si naši hráči ďalšou rukou v šestnástke vyrobili penaltu, ale Holán stál našťastie pri jej strieľaní ako mech zemiakov, takže ho domáci hráč trafil presne do stredu tela a pokutový kop nepremenil. V 53. minúte Sokolovčan zoťal samostatne útočiaceho Davida, ktorý o chvíľu hádzal out a Pižo do odpálil ako v bejzbale homerun. Nádhernú akciu sme videli v 57. minúte, kedy Sokolovčan z priameho kopu nastrelil vrch brvna. V 77. minúte kopali Sokolovčania roh, z centra získali skvelú možnosť skórovať, no ich lopta obišla pravú žrď. Z protiútoku mal šancu Červík vyrovnať, no jeho lopta išla ponad brvno. O štyri minúty mohol po Cíbikovej nahrávke dorovnať opäť Červík, no ani teraz lopta nenašla sieť a malým oblúkom obišla pravú tyčku.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Fachetti, Mico (35´ Štrkáč), Červík, Makara – RB, Pižo, Kurňavaka, David – Tomáš, Cíbik

V Borovciach sme len-tak-tak vybojovali remízu

Dohrávka 16. kola
Borovce – Prašník 3:3 (1:0)

Dohrávka 16. kola nedopadla pre prašníckych hráčov najpozitívnejšie, nakoniec môžu byť radi, že uhrali aspoň jeden bod.
         V základnej zostave sa na poste brankára ocitol zase iný človek, tento krát si pozíciu gólmana zobral na rováš Pižo. Arnošt sa už v šiestej minúte zranil a jeho podlomené koleno taktiež neprispelo k dobrému vývoju stretnutia, pretože na jeho pozíciu nastúpil Miro Obuch. Tentokrát sa o homerun na našej strane postaral Rasťo Bielik, ktorého chabý pokus letel ďaleko nad oplotenie. Avšak, v 11. minúte sme videli krásnu strelu Tomáša, ktorú domáci brankár stačil zachytiť. Už o minútu predviedol Rasťo Bielik divákom ako sa to nerobí – brána bola prázdna, lopta voľná, on k nej pribehol, potkol sa na nej a kým sa konečne zdvihol a vystrelil, do brány prikráčal hráč Boroviec, ktorý jeho škôlkársku strelu s ľahkosťou odkopol. Po futbale na túto ošemetnú situáciu použil ešte ošemetnejšiu výhovorku - vraj ho brankár zasiahol do mieška... V 25. minúte Rasťo opäť zahviezdil, keď sa hra presúvala dopredu a on namiesto výstrelu na bránu ešte prihral Konkušovi, ktorému nahrávka na nohu vôbec nesadla. V 28. minúte sme inkasovali prvý gól, keď sa Pižo nestihol ani zbadať. V 35. minúte po zlej Kurňavkovej rozohrávke chcel zachrániť situáciu Fachetti, ktorý v snahe vybojovať loptu kopol protihráča, za čo videl od Balóna žltú kartu.
         Po troch minútach od začiatku druhého polčasu sme sa postarali o ďalší gól v našej sieti, keď loptu do brány už druhý krát za týždeň doťukol Miro Obuch. Veľká škoda, že sa mu góly takto nedarí strieľať do bránky súpera. V štvrtej minúte druhého polčasu mohol hlavou skórovať Milan Kazik, celkovo sme sa držali pred bránou domácich, šancu mal dokonca aj obranca Nikodém. V 56. minúte ešte hlavou prestrelil bránu Rasťo Bielik, no už o minútu sme znížili stav stretnutia na 2:1 pričinením Škodáčka. Neuveriteľne, ale isto už o 7 minút po Cíbikovej šanci a Rasťovej žltej karte vyrovnal postarší nováčik Červík na 2:2. Už o pár minút mal fantastickú príležitosť znovu, keď jeho strela hlavou letela len centimeter nad brvno.  V 73. minúte sme Borovčanom opäť zavarili, keď na bránu vysrelil Dejvid, lopta sa odrazila od brankára, pričom šancu dokopnúť ju mal Cíbik a popritom Barborka vrieskala ako správna fanúšička Prašníka. Domáci mali viacej šťastia ako rozumu a vďaka deravým Pižovým rukám sa ich lopta ocitla v bráne a oni vo vedení. Svoje faux pas z prvého polčasu sa podarilo napraviť aj Rasťovi, ktorý po presne cielenej prihrávke dostal loptu na hlavu a následne ju dopravil do borovčanského sita. V poslednej minúte zápasu mal ešte možnosť získať pre svoj tím o dva body viac Červík, no jeho úmysel brankár odhalil.


Zostava OŠK Prašník: Pižo – Fachetti, Arnošt (9´ Miro Obuch), Červík, Dejvid – Milan Kazik (C), Paťo Kurňavka, Štrkáč, Konkuš (53´ Cíbik) – Tomáš , RB

štvrtok 23. mája 2013

Po prvom domácom zápase zostali body doma

Dohrávka 18. kola
Prašník – Madunice 2:0 (0:0)
Dohrávka 18. kola sa za pekného počasí skončila priaznivo pre domáci tím. Na ihrisko sa postavilo jedenásť Prašníčanov, ktorých vekový priemer bol 34,6 rokov a najmladším hráčom v základnej zostave bol dvadsaťosemročný Milan Kazik.
         Už v druhej minúte mal šancu hlavou Konkuš, no loptu len lízol a následne sa jej zmocnil Cíbik, ktorý skúsil vsietiť, no lopta letela nad brvno. Po krutom faule na oslávenca Petra Obucha v 7. minúte kopal priamy kop Adamec, ale lopta nenašla žiadneho spoluhráča. V 11. minúte spálil šancu Štrkáč, ktorý sa po ledabolej prihrávke pokúsil vystreliť na bránu. Na našej strane chytal nový brankár Pižo, ktorému sa výborne darilo. Po úvodných pätnástich minútach sa hra presunula z madunickej strany na našu polovicu ihriska a Cíbikov tato trefne skonštatoval, že hra sa odvíja katastrofálne. Štrkáčovi sa darilo robiť jednu chybu za druhou, dokonca súboj medzi Kazikom a Maťom Kleinom vyhral niekdajší hráč Prašníka. V 30. minúte sa neúspešne pokúsil skórovať Cíbik, no roxorom nemieril presne, následne sa zložil v šestnástkovom území a nadvihoval si na roxoroch podkolienky. Chvíľu pred koncom prvého polčasu mal ešte vynikajúcu streleckú možnosť z piatich metrov Kazik a po jej zmarení zostal sklamane ležať pred bránou.
         Len čo rozhodca odhvízdal začiatok druhého polčasu sa podarilo futbalistom zdvihnúť fanúšikov z miest a vyburcovať ich k potlesku. Po centri z priameho kopu loptu presne do brány odhlavičkoval Červík. Už o 5 minút mal krásnu šancu Štrkáč, no bránu netrafil. Podarilo sa to až hosťom, ktorí si v 52. minúte dali vlastenca. Počas nasledujúcich minút  nedotiahli do konca svoje úmysly Škodáček, Cíbik ani Žažo. Náš nový superbrankár si s pokusmi hostí veľmi ľahko poradil. Po prestriedaní hráčov sa do konca stretnutia stav už nezmenil, aj keď zopár šancí sme ešte videli, vyloženú príležitosť zahodil Cíbik a následne Ondrej Žažo, ktorý mal v zápase asi štyri tutovky.

Zostava OŠK Prašník: Pižovec – Mico, Adamec, Červík, Fachetti – Rasťo Bielik, Štrkáč (66´ Kaper), O´Žažu, Milanko (72´ Dejvid) – Tomáš (80´ Klobása), Cíbik

O gól sa musel postarať až predseda klubu!

Prípravný zápas na umelej tráve v Myjave 24. februára 2013
 Turá Lúka – Prašník 7:1 (4:0)
Hráči do zápasu nastúpili už s očakávaním istej prehry. Síce pred začiatkom zápasu usporiadateľ pozdravil mikrofónom Mariána Bogoru (pozn. bývalého hráča Spartaku Myjava), aby všetci vedeli, že aj taká hviezda zavítala na umelú trávu Myjavy, tento hráč vydržal vďaka prebdenej noci na hracej ploche len päť minút, potom mu stuhli tenké nohy v žltých štucniach ako keby boli vyrobené na spevnenie betónu – odtiaľ pochádza nová Cíbikova prezývka Roxor.
z prípravného zápasu v PN
Dresy súpera boli zelené a futbalisti Prašníka mali zelené rozlišovacie vesty, takže mali peknú výhovorku na to, prečo inkasovali prvý gól už v prvej minúte. Ochotný usporiadateľ však nelenil a svižným krokom sa rozbehol po vesty inej farby, aby sa hráči Prašníka mohli navzájom spoznať a aby konečne zistili, komu môžu prihrať a komu nie. Zistiť sa im to síce podarilo, ale že by sa tým aj riadili sa už povedať nedá. Na ich hru sa jednoducho nedalo pozerať. Vďaka nepresne miereným prihrávkam a niekoľkonásobným chybám nášho brankára sa stav do desiatich minút zmenil na 3:0. Zdá sa, že to Kaprovi nejako extrémne žili netrhalo, nakoľko svoju trénerskú prácu okomentoval slovami: „Góly ste dostali z dvoch šandardiek a jeden vlastný – chlapci nie je k tomu ani moc čo dodať!“ Jeho autorita je dokonca taká, že na zápas mu prišlo len 11 hráčov a po ceste na Myjavu sa zvažovalo, či sa vôbec bude hrať. Za stavu 4:0 v 44. minúte sa už na to nemohol pozerať ani starosta, predseda klubu a hráč starých pánov v jednom Emil Škodáček, ktorý nasrdený odchádzal do šatne prezliecť sa do športového oblečenia.
z prípravného zápasu v PN
Po polčasovej prestávke bol Emil pripravený nastúpiť do dvojgeneračného zápasu so svojím synom. Bezohľadný tréner však vystriedal Tomáša a postavil na trávnik jeho otca, takže si aspoň mohli pri výmene tľapnúť. V 69. minúte sme síce inkasovali na 5:0, ale o minútu mal starosta skvelú gólovú príležitosť, ktorá bola zatiaľ najväčšou akciou zápasu. V 80. minúte si dal Holán ďalší gól a o tri minúty bol už hrôzostrašný stav stretnutia 7:0! Stratený zápas dokázal vylepšiť až cez pol storočia žijúci starosta, ktorý v poslednej minúte zápasu súperom takmer roztrhol svojou strelou sito. 

streda 22. mája 2013

Prvý majstrovský zápas v jarnej časti sezóny priniesol vytúžené ovocie.

21. kolo
Dolné Trhovište – Prašník 0:2 (0:0)

Šnúra víťazstiev sa od magického prípraváku v Špačinciach nepretrhla ani na prvom majstrovskom zápase. Hráči sa už nevedeli dočkať kedy ich výkon bude patrične ohodnotený aj bodovým ziskom, takže boli vhodne nabudení. Trávnik síce vyzeral ako zoraná roľa pripravená na jarné siatie, ale prvé tohtoročné slnečné lúče povzbudili našich futbalistov k vynikajúcemu výkonu.
Plní odhodlania sa po rozohriatí svojich tiel sa pustili do boja s tabuľkovo najslabším súperom v tejto súťaži. Prvú štvrť hodinu hry Prašníčania prevažne testovali kvality a slabiny svojich protihráčov, preto sa dianie sústredilo prevažne v strednej časti poľa. Čím bližšie sa hra presúvala k súperovej šestnástke, tým viac sa Dolnotrhovišťania váľali po zemi a čakali na rozhodnutia rozhodcu, či udelí kartu, odpíska jedenástku, priamy kop alebo aspoň faul. Rozhodca však neudelil žltú kartu ani Rasťovi faulujúcemu na hranici šestnástky a keď v 29. minúte Tomáš Škodáček neúspešne strieľal  na bránu, ocitol sa na zemi ďalší domáci hráč. Kartovú vojnu rozpútal Škodáček až v 35. minúte, keď po nevydarenej Cíbikovej delovke podrazil protihráča. O chvíľu sa podarilo dostať loptu na našu stranu ihriska aj domácim, bránu však netrafili. Minútu pred koncom prvého polčasu mal ešte skvelú príležitosť Rasťo, no jeho strela letela tesne nad brvno. Keď sa opätovne položil na trávnik ďalší domáci hráč a vyžiadal si od ošetrovateľa občerstvenie, žltú kartu uvidel aj Rasťo.

Hneď v úvode druhého polčasu sa futbalistom Prašníka podarilo zmeniť bezgólový stav stretnutia vo svoj prospech. Po spätnej Cíbikovej prihrávke strelil gól ďalší nový hráč Prašníka Dušan Kusý alias Červík. Už do konca druhej minúty druhého polčasu rozdal súdi tri žlté karty domácim za nevhodné vyjadrovanie sa voči rozhodcovi. V 61. minúte sme boli svedkami perfektnej gólovej možnosti, kedy Štrkáč poslal z rohu loptu Cíbikovi, no domáci brankár stál na svojom mieste. Eufóriu sme zažili až v 67. minúte, keď sa náhodne odkopnutej lopty zmocnil svojim roxorom Cíbik a prihral ju Ondrejovi Žažovi, ktorý ju zo šestnástich metrov poslal k opačnej žrdi a zvýšil tak na 0:2.  V 71. minúte zachránil tím svojimi neskutočnými zásahmi brankár Holán, nakoľko domáci sa prebudili a začali konečne hrať. Naši futbalisti sa však nezľakli a už v 75. minúte trielil na bránu Cíbik, no v čistej gólovej príležitosti ho pred hranicou šestnástich metrov Dolnotrhovišťan podrazil, za čo aj poputoval umyť si ústa do šatní. Do konca stretnutia sa snažili všetci hráči ešte zvýšiť skóre, Rasťo Bielik dokonca na popud fanúšikov, že má ešte hrať, zdvihol do vzduchu pravicu a vypýtanú loptu bravúrne spracoval pravačkou. Pár sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu mal ešte šancu streliť gól hlavičkou Kazik, ale bohužiaľ mu to nevyšlo a tak hráči odchádzali z ihriska zo ziskom len dvoch gólov, ale zato troch bodov!

Zostava OŠK Prašník: Tomáš Holán – Milan Kazik, Rastislav Adamec, Dušan Kusý, David Nikodém (54´ Ondrej Bielik) – Rastislav Bielik, Peter Obuch (47´ Radoslav Nižňanský), Patrik Kurňavka, Milan Konkuš (64´ Ondrej Žažo) – Tomáš Škodáček, Marián Bogora
  

Jediný prípravný zápas so šťastným koncom!

Špačince – Prašník 0:3 (0:2)
Vďaka nepriaznivým poveternostným podmienkam sa Oblastný futbalový zväz Trnava rozhodol odvolať všetky futbalové stretnutia okrem stretnutí Corgoň ligy. A urobil dobre! Nielen preto, lebo väčšina iných rozmaznaných hráčov by hru v takýchto podmienkach neprežila, ale výbor nášho klubu pohotovo dokázal zorganizovať náhradný program pre našich futbalistov – prípravný zápas v Špačinciach, ktorý dopadol po sérii prehratých prípravákov konečne priaznivým výsledkom a tak naštartoval našich chlapcov do jarnej časti sezóny. Dúfajme, že nie je len otázkou času, kedy sa táto šnúra víťazstiev pretrhne, pretože od tohto magického dátumu 17. 3. 2013 sa nášmu tímu začalo veľmi dariť.
Ako už bolo spomenuté – podmienky boli takmer devastačné. Nielenže po ceste do cieľa sa takmer pokazilo zapaľovanie motora autobusu, ale na špačinskom ihrisku dul rýchly a extrémne studený severák. Hráči sa teda postavili na hraciu plochu kvalitne oblečení – nechýbali im čiapky či rukavice a pod dlhými dresmi bolo vidieť teplé termoprádlo.
Naštartovaný Majo Bogora v žltých štucniach rozvlnil sieť Špačinčanov už v ôsmej minúte zápasu po vynikajúcej prihrávke Tomáša Škodáčka medzi hráčmi. Krásnou prízemnou strelou prekabátil brankára, ktorý sa stal v zápase len štatistom. V 22. minúte zmaril svojím nepodareným pokusom o jasle perfektnú šancu Milan Konkuš, po ňom zas Rasťo Bielik netrafil do prázdnej bránky z piatich metrov. V ďalšom vývoji diania tlačil na protihráčov Milan  Kazik, no brankár jeho zámer rýchlo prekukol.  Už o minútu rýchlonohý Konkuš neskutočne bravúrne obohral súpera a volejom z dvadsiatich metrov poslal loptu rovno do sita. Tréner si zostavu tímu starostlivo premyslel, nezaostávali ani hráči v zadných častiach poľa. Asi polovicu polčasu svoju novú pozíciu pekelne dobre zvládal David Nikodém, ktorý na poste ľavého obrancu vyhrával jeden hlavičkový súboj za druhým – sťa by vypil fľaštičku gumidžúsu! Chvíľu pred koncom prvého dejstva sa síce, aj keď s dobrým úmyslom, podarilo streliť Rasťovi jeden homerun (čítaj houmran), ale Kazikovi sa podarilo pekne vybojovať loptu (ošálila mačka vtáčka) a Cíbik neskutočnou strelou tesne pod brvno temer odpálil brankára do Jaslovských Bohuníc a Dejvid mal vzadu celú hru pod palcom.
Zatiaľ čo začiatkom druhého polčasu nádejní hráči Prašníka (Strýco, Bréme, Kaper) čakali na  lavičke na svoju príležitosť uplatniť sa v tomto bojovnom kádri, na ihrisku sa odohrala nefalšovaná radosť, keď po elegantnej Rasťovej nahrávke strelil Cíbik ľahkosťou roxorovej antilopy svoj prvý gól zápasu. Naši hráči boli do hry takí zapálení, že v 75. minúte sa podarilo do zamrznutej pôdy dokonca nohou vybágrovať jamu ako meteorický kráter Konkušovi – po novom Krompáčovi. Nažhavený na gól bol celú hru aj Rasťo, ktorému lopta stále kamsi zle skákala, skrátka – on za to nemohol. Kurňavka chvíľu pred koncom zápasu perfektne prihral na nabiehajúceho Cíbika, no štvrtý gól z tohto pokusu nevzišiel. V 88. minúte nás ešte potešil stopercentnou akciou Tomáš Škodáček, ktorý skoro zaznamenal svoj druhý gól, ale lopta preletela kúsok nad brvno.


Zostava: Holán – Kazik, Adamec, Pižo, Dejvid – Rasťo, Patrik, Štrkáč, Konkuš – Cíbik, Tomáš