piatok 14. septembra 2012

Odvetný prípravný zápas dopadol nad očakávania!

Prašník – Turá Lúka 1:2 (0:0)


Zápas, ktorý naši chlapci 19. februára zdrvujúco prehrali 9:3 prišli muži z Turej Lúky odvetiť aj na Prašník. V zime na myjavskej umelej tráve inkasovali Prašníčania toľko gólov, že ani vtedajší tréner nevedel, aký je konečný stav stretnutia. O góly sa vtedy postaral Ján Pašmík, ktorý znižoval dvakrát – najskôr na 7:1, neskôr na 8:2 a na 8:3 potom ešte znížil Marcel Holán. Našim chlapcom sa zrejme nedarilo hrať nielen kvôli tomu, že sa postavili proti o triedu lepšiemu súperovi, ale aj kvôli nepriazni počasia, nakoľko začalo počas zápasu výdatne snežiť. V stredu, 29. augusta sme však privítali Turanov príjemným polooblačným teplým počasím.
Do dvadsiatej minúty sa hralo väčšinou na našej polovici ihriska, no zatiaľ mali hostia len jednu šancu, ktorú Kulich zaľahol. Píšťalku do ruky si vzal niekdajší hráč Prašníka Cíbik a jeho prvý hvizd sme počuli v 23. minúte po faule na Žilku. Pižov center zahlavičkoval Rasťo nad brvno. V 29. minúte mal čistú gólovú príležitosť Žilka, no bál sa však do nej ísť a strelil príliš slabú loptu, na ktorú bol brankár nachystaný. O dve minúty nahral David krásnu krížnu strelu Rasťovi, no ten si zle vypočítal krok a jeho pokus brankár spacifikoval. V 36. minúte mali skvelú možnosť hostia, ktorých strela letela 50 cm. V 41. minúte si Ondrej Bielik zahraj volejbal v šestnástke, takže Cíbik nariadil pokutový kop. Chlapec z Turej Lúky ho však nepremenil, pretože Kulich sa včas vrhol do správnej strany.
V začiatku druhej polovice stretnutia ale svoju chybu Turania napravili, takže zápasu dominovať. V 53. minúte poslal zase David krásnu prihrávku Raťov, ktorý ju opäť zahodil tak, že loptu nakopol do protihráča. V 57. minúte nám dali hostia pekný gól, loptu prekopli cez múr, ktorý si pravdepodobne Kulich zle postavil. V nasledujúcich minútach mal gólovú príležitosť aj Jano Pašmík a následne Kaper krásne obohral dvoch hráčov a strieľal, odrazenú loptu tečoval Jano a šancu zakončiť pätičkou mal ešte Škodáček, no lopta tesne obišla pravú žrď. Z brejku mali možnosť hostia, no ich lopta tiež obišla tyč. V 68. minúte Rasťo konečne prihral loptu Janovi, ktorý zakončil do prázdnej brány a znížil tak na konečných 1:2. Možnosť mal ešte Rasťo, ktorý išiel sám na bránu, ale loptu si poslal moc ďaleko, čím vyrobil neskutočnú blamáž. V 76. minúte mali šancu hostia, no David stál v bráne, takže pohromu odvrátil. V 80. minúte ešte na našej bráne zazvonila spojnica.

Zostava OŠK Prašník: Kulich – Ondrej Bielik, Kazik Milan, Pižo, Miro Obuch (45´ Peter Obuch) – Rasťo Bielik, Matúš Grivalský, Tomáš škodáček, David Nikodém – Žilka (45´ Kaper), Pašmík

Hrajúcemu trénerovi stačilo na rozhodnutie zápasu 20 minút.

Prašník – Chtelnica 4:1 (3:1) 

Zdravú dravosť našich chlapcov bolo badať už od oficiálneho zahájenia stretnutia. Na naše počudovanie, do základu nastúpil aj hrajúci tréner Ľuboš Obuch, a dokonca, vo svojej kondícii a veku sa postavil na pozíciu útočníka.  Naše obavy však dokázal odohnať už za dvadsať minút, kedy sa mu podarilo nielen rozhodnúť zápas, ale aj streliť hetrik a ešte aj spokojne zísť z ihriska s červenou kartou do spŕch.
Kaper zbadal rozkročené nohy brankára ...
... a následne mu dal krásne jasle.
Svoje predstavenie začal už v 6. minúte, kedy Stolárikovu nahrávku zachytil hlavou a poslal rovno do chtelnického sita. V ôsmej minúte sa chtelnickému brankárovi podarilo vyraziť Kubišovu strelu, zo spätnej prihrávky však Konkuš namieril strelu na Kapra, ktorý v rozpätí dvoch minút opäť skóroval. V 13. minúte, aby sa nepovedalo, sa na našu stranu dostali aj hostia, no šikovný Holán ich šancu zničil. V 14. minúte nahral Kaper krásnu loptu Žilkovi, ktorý išiel sám na brankára, no chtelnický obranca ho dohnal a zastavil. Avšak, v 20. minúte po Štrkáčovej nahrávke samostatne unikol Kaper, ktorý dal brankárovi krásne jasle a zakončil ich hetrikom. No už o pár sekúnd chtelnický hráč kruto fauloval Štrkáča lakťom do pŕs, na čo nekorektne zareagoval jeho bratranec hádkou a schytením za dres protihráča, takže po porade rozhodcu s asistentom Kaper putoval predčasne do spŕch. Chtelnica stav znížila jediným gólom v 29. minúte po chybe v našej obrane. V 31. minúte prekopol priamy kop Ataman a o pár ďalších minút svoj priamy kop po faule na Žilku namieril presne, no brankár bol tento krát pozornejší a jeho strelu chytil.
Kráľ zápasu - Kaper
Začiatkom druhého polčasu nastal na trávniku prílev žltých kariet – zápis malo snáď už 85% všetkých hráčov na ihrisku, takže nemuseli hrať len futbal, pokojne si mohli s kartičkami zahrať aj pexeso. Z nepremenených šancí môžeme spomenúť napríklad nepremenený priamy kop Atamana alebo nepodarený center Ondra Bielika do šesťdesiatej minúty. Po tomto časovom horizonte už na ploche hviezdil len Žilka. Najskôr nepremenil čistú šancu keď bol v úniku sám na brankára a potom, pri rovnakej situácii vyrobil v pokutovom území jedenástku, ktorú zároveň aj premenil, a tak zvýšil stav stretnutia na konečných 4:1. V závere už mali hostia len dve chabé šance, ktoré sa však podarilo Holánovi bezpečne odvrátiť.

Zostava OŠK Prašník: Holán – Ondrej Bielik (83´ Jano Pašmík), Pižo, Milan Kazik, Stolárik (65´ Noro Gyürke) – Rasťo Bielik, Kubiš (65´ Škodáček Tomáš), Štrkáč (C), Milan Konkuš – Kaper, Žilka

sobota 8. septembra 2012

Maduničania sa na Cibuľových slávnostiach mohli tešiť aj zo zisku deviatich bodov – oslavovali výhru mužov, dorastencov aj žiakov.

Madunice – Prašník 1:0 (0:0)
Spomínané Cibuľové slávnosti sa odohrávali na amfiteátri za ihriskom, takže organizácia celého športového podujatia zlyhala na plnej čiare, najmä, čo sa týka prístupu pre hendikepovaných návštevníkov. Usporiadatelia akosi pozabudli aj na to, že počas dvojhodinového futbalového stretnutia by sa niekomu možno chcelo ísť aj vykonať potrebu, no nemal kde. Odchod zo stretnutia bol ešte chaotickejší. Vstup na ihrisko uzamkli, takže som sa na barliach musela prejsť pár desiatok metrov navyše po hrboľatom nepokosenom teréne plnom jám.
Rasťova nevydarená hlavička
Čo sa týka začiatku stretnutia, hra sa odohrávala na strane domácich, no badať to nebolo, do ôsmej minúty bola hra bez významnejších akcií, po ktorých lopta do siete ani nesmerovala. V 20. minúte dokonca mali domáci šancu, keď sa im podarilo s loptou uniknúť, no do siete nemierila. Už o dve minúty strelil delovku do madunickej brány náš nový hráč Žilka, no bohužiaľ, bol v ofsajde. V 24. minúte mal na hlave tutovku Rasťo, no lopta letela meter nad brvno. Ďalšiu vynikajúcu akciu pred bránou predviedli naši hráči v 30. minúte, kedy centrovanú loptu Konkuš posielal Janovi, no ten sa k nej nedostal a skončila vedľa brány. V 32. minúte jasnú gólovú možnosť zahodil Jano Pašmík, keď nabiehal sám na brankára, no nezakončil, čo ujo Tóno Klein trefne okomentoval slovami: „Takú šancu už nebude mať čoskoro.“ Z protiútoku mali dve šance domáci, ktoré náš nový vysoký brankár Holán vyrazil. V 34. minúte po Kubišovom centri nastrelil hlavou madunické brvno Konkuš. Za domáce mužstvo nastúpil aj náš niekdajší hráč Matej Klein, ktorý exceloval v 40. minúte, keď sa potkol na lopte... Dve minúty pred koncom prvého polčasu mal ešte možnosť streliť gól Kubiš, no brankár stál na pravom mieste a v 44. minúte sa nepodarilo skórovať z priameho kopu Konkušovi.
Prvých 15 minút druhého polčasu sa ešte stále odohrávalo na strane domácich, no potom sa hra pomaly začala presúvať do stredu poľa a posledných dvadsať minút predvádzali Maduničania už skvelú šou.
Nová posila - Žilka
V 68. minúte sme videli prvú šancu domácich v druhom polčase, ktorú nevyužili. Našim postupne dochádzali sily, niektorí zostali nervózni, iní úplne vyčerpaní, podbiehali lopty, kazili prihrávky, nadávali si a plantali sa po ihrisku ako zombíci. Avšak šancu našich sme ešte videli, keď sa pokúsil hlavou zakončiť Rasťo, no lopta letela priamo do brankárových dlaní. Od 80. minúty začali Madunice riadne tlačiť na pílu. Ich štyri tutové gólové možnosti náš obratný brankár s prehľadom vychytal, no poslednú, do ktorej sa oprel kapitán madunického mužstva sa mu zastaviť nepodarilo, čoho príčinou bolo, že v poslednej minúte riadneho hracieho času sa zaslúžil o ďalšie tri vytúžené body pre Madunice.

Zostava OŠK Prašník: Holán T. – Bielik Ondrej, Pižo, Kazik Milan, Stolárik – Bielik Rastislav, Kubiš (C), Gyürke Norbert, Konkuš (80´ Obuch Peter) – Pašmík (86´ Obuch Ľuboš), Žilka

Rozhovor a svoju vizitku nám poskytol snáď najzhovorčivejší hráč Prašníka Rasťo Bielik, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Prečítajte si jeho povzbudzujúce vety a inšpirujte sa jeho vierou v lepšiu budúcnosť a najmä víťazstvo Prašníka.
Posledný zápas v Maduniciach ste opäť prehrali. Aký je tvoj pocit z toho, že sa opäť ocitáte na poslednej priečke tabuľky?
Myslím si, že tabuľka momentálne neodráža silu mužstva, ktoré má predispozície na to, aby sa dostalo na  vyššie priečky.
Väčšina fanúšikov očakávala, že po vašom zostupe do nižšej ligy budete na trávniku excelovať. Kde vidíš príčinu neúspechu vášho tímu?
Viacerí hráči nehrajú to, čoho sú schopní. Forma hráčov však stúpa a naše opory mužstva sa snáď začnú preberať. Chýba nám trocha šťastia v podobe premenených šancí.
Viacero ľudí si všimlo, že prvý polčas hry Prašníka v novej sezóne je o nepremenených šanciach a druhý polčas odchádzate kondične. Stotožňuješ sa s týmto názorom?
Nemyslím si, že kondícia je slabá, chýba nám však vsietený gól, ktorý by nám dodal síl a mali by sme väčšiu motiváciu do druhého polčasu.
Naposledy ste tri body uhrali 3. júna 2012 v domácom zápase proti Drahovciam. Kedy sa podľa teba prelomí táto bariéra a budeme sa tešiť z ďalšieho víťazstva?
Ten zápas si pamätám, pretože sa mi ho podarilo rozhodnúť, takže keď dám gól aj v nedeľu, tak túto bariéru prelomím opäť ja a s Chtelnicou určite neprehráme.
Vašimi nasledujúcimi súpermi budú hráči z Chtelnice. Aký výsledok očakávaš od tohto zápasu?
Nepripúšťam nič iné, ako len výhru Prašníka. Dúfam, že nám fanúšikovia budú fandiť a budú teda dvanástym hráčom na ihrisku. Prašník do toho!
V tíme vám pribudli nový hráči - Stolárik, Žilka, Holán. Ako sa podľa teba bude vyvíjať ich pôsobenie? Pomôžu pretrhnúť začatú šnúru prehier?
Títo chlapci sa výborne uviedli a myslím, že Prašník na nich dlho čakal. Sú mladí, ambiciózni, rýchli, čo viac dodať. Sú prínosom Prašníku a v prípade brankára som bol nadmieru spokojný.

V druhom kole nakladačka od Sokoloviec.


Prašník – Sokolovce 0:4 (0:2)

Tomáš Škodáček
Po prvom prehratom zápase sa na druhé domáce kolo prišlo pozrieť podstatne menej fanúšikov, no motivácia hráčov vyhrať bola o to väčšia.
Už v prvej minúte sme videli peknú akciu, kedy Noro Gyürke nahral Škodáčkovi, ktorý centroval na Konkuša, ale toho zablokoval sokolovský brankár. V druhej minúte dostáva žltú kartu sokolovský hráč, ktorý kruto fauloval Kubiša, po rozohraní letela Norova lopta zo 40 metrov priamo do rúk brankára. Hostia mali prvú šancu v ôsmej minúte, Kulich svoj prvý zákrok v tomto zápase úspešne zvládol. V 26. minúte však hostia skórovali po jednoduchej akcii padáčikovou strelou. Svoj druhý gól dali Sokolovčania v 40. minúte po zásadnej chybe v našej obrane, kedy Noro pustil protihráčovi loptu.

V 49. minúte odohrali Sokolovce pred našou bránou krásnu akciu, kedy Kulich vybehol z brány, no vychytenej šanci hostí zabránil pohotový Milan Kazik. Podobne, v 54. minúte zachránili veľké dusno pred našou bránou obrancovia so stopérom. V 60. minúte sme z priameho kopu Sokoloviec inkasovali tretí gól. Osudový štvrtý gól padol v 83. minúte, a našim hráčom a divákom zostalo už len dúfať, že v ďalšom zápase prinesú akcie našich aj nejaké úspešné zakončenia.


Zostava OŠK Prašník: Kulich – Stolárik, Kazik Milan, Ilenčík (80´ Lajda Matúš), Gyürke Norbert – Konkuš, Kubiš (C), Kazik Daniel (31´ Bielik Rastislav), Nikodém David – Bielik Ondrej, Škodáček Tomáš