pondelok 27. mája 2013

Deväť bodový víkend je za nami!

22. kolo
Prašník – Ostrov 3:0 (1:0)

Po krásnom výsledku, ktorý sme uhrali v dohrávke s Madunicami nás čakali ďalšie príjemné prekvapenia! Najskôr vyhrali naši žiaci s Dolným Trhovišťom 2:0 a k pekným šiestim bodom pridali ďalšie tri aj naši muži v 22. kole oblastnej súťaže.
       Už o šestnástej hodine sme za prekrásneho počasia počuli úvodný hvizd rozhodcu Muchu, ktorý sa na trávniku ešte ani nezohrial a už vyťahoval červenú kartu. Udelil ju hosťovskému brankárovi, ktorý samostatne unikajúcemu Cíbikovi podtrhol roxor, takže gólu sme sa nedočkali. Nevzhliadli sme ho ani z pokutového kopu, ktorý sa rozhodol kopať Fachetti, no ten sa nevedel ani k lopte poriadne rozbehnúť a jeho chabý pokus okomentoval tréner slovami, že sa nič nedeje. Dialo sa ale v nasledujúcich minútach, keď naši na hostí neodbytne tlačili, zaujímavé akcie boli pred bránou v päťke aj z rohu, no hostia lopty úspešne odkopávali. Už v 12. minúte zaznamenal vydarenú akciu Cíbik, ktorý pomaličky zo zeme nadvihol loptu, krásnym konkávnym oblúčikom prehodil náhradného ostrovského brankára a dostal Prašník úvodným gólom do vedenia. O tri minúty sa pokúsil svojou delovou strelou navýšiť aj Kurňavka, jeho strela však skončila až v kukuričnom poli. Vynikajúcu možnosť sme videli aj v dvadsiatej minúte, keď najskôr strieľal loptu Cíbik, odrazenej sa zmocnil Pižo a napokon ešte skúsil Červík, no jeho strela bola príliš vysoká. Už v 24. minúte trielil sám na prázdnu bránu Pižo, ktorého úmysel zle odhadol hosťovský brankár, ale Pižo loptu nedokázal umiestniť medzi dve voľné žrde a brankár sa z jeho nešikovnosti tak radoval, že vyskakoval meter do vzduchu. O tri minúty to Pižo zase skúsil, no jeho nohy sa za ten čas nestihli premeniť v nohy Lionela Messiho, takže lopta opäť obišla žrď. Na špičkových futbalistov sa však nepremenil ani jeden z hráčov, občas to vyzeralo na ihrisku ako počas stretnutia prípravkárov, niektorí nevedeli kopnúť do lopty a prihrať si na desať metrov by bol v tom okamihu asi zázrak. V 32. minúte nevedel poriadne kopnúť do lopty Žažo, asi mu neprospelo to dvojročné stavanie komína, a v 36. minúte spálil vynikajúcu príležitosť Fachetti, ktorý na ihrisku pôsobil dojmom, že sa mu už vôbec nič nechce.
      Zaujímavé momenty priniesol aj druhý polčas zápasu. V 50. minúte obišiel hosťovský hráč Holána, ale ani ten netrafil prázdnu bránu, následne z protiútoku nastrelil Konkuš brvno. Pravidlo nedáš - dostaneš sa ale v tomto prípade nepotvrdilo, pretože v 62. minúte sme opäť zásluhou Bogoru zvýšili stav stretnutia na 2:0. Hostia ale nezaspali a snažili sa zo všetkých síl stav aspoň znížiť. Ich priamy kop v 72. minúte však skončil v strede a Holán krásnou robinsonádou zneškodnil hlavičku zo siedmych metrov. Už o dve minúty sme sa radovali opäť, keď sa podarilo konečne dať gól aj Rasťovi Bielikovi, ktorý od šťastia skončil v site spolu s loptou. V 84. minúte sa pokúsil navýšiť perfektnou ranou po Červíkovej prihrávke ešte náš najlepší obranca Dejvid, no k bránkovisku nikto nedobiehal aby s odrazenou loptou pomohol. V poslednej minúte zápasu mali šancu ešte aj hostia, síce bola pekná, ale nepresná. Po krásnej prihrávke na Dejvida a jeho odpálení lopty do Čerenca a  za vysokého fistulového zvriesknutia jednej z fanúšičiek rozhodca Mucha ukončil stretnutie.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Kazik Milan (C), Arnošt, Červík, Fachetti – Konkuš, Kurňavka, Pižo (62´ Štrkáč), Žažo (68´ Dejvid) – RB, Cíbik (78´ Kaper)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára