štvrtok 26. mája 2011

Domáci nepovzbudzujú = Prašník nevyhráva

OŠK Prašník – OFK Drahovce 1:3 (0:2)

Jedna z Kazikových šancí
Po minulotýždňovej výhre našich, keď sa prašnícki fanúšikovia rozhodli, že von na futbal chodiť nebudú vďaka neúspechom našich hráčov priniesť body zvonku, sa ich zišlo na Prašníku pomerne dosť. Háčik bol však v tom, že aj tak nepovzbudzovali a na tribúne sme mohli počuť len hurónsky rev Drahovčanov. Kritizovať a nadávať vie väčšina ľudí stopercentne, ale naučiť sa zdravej pochvale a podpore – tak to už je iný oriešok. Zvážiť, či nabádať futbalistov po zápase k tomu, aby sa zobudili, by mal každý z nich (a popremýšľať aj nad tým, či by sa ten-ktorý nemal prebrať sám). Hráčom by sa hneď lepšie súperilo, keby počuli hlasnú podporu zo svojich radov, miesto frfľania si popod nos. Síce sme na tribúne mali väčšinou drahovecký dorast, ktorý svojich mužov výrazne povzbudzoval, nezaškodilo by, aby si s nimi zopár ping-pongových výkrikov vymenili aj Prašníčania.
Atamanova jedenástka zasa do ľava
Do uší sa mi dostalo z neoverených a nemenovaných zdrojov, ako sa k redaktorom z trnavských novín MY dostávajú informácie o priebehoch zápasov, ktoré sú „v tých malých stĺpčekoch“. Vraj im to nadiktujú rozhodcovia. Neviem, či to tak naozaj je – ak nie, komentáre pod príspevkom sú k dispozícii tým, ktorý by ma chceli z tohto omylu vyviesť. Ale ak to tak naozaj je, potom odpovedzte na nasledujúce otázky. Výstrižok z Trnavských novín MY (23.5.20011, č. 20, s. 32) hovorí: „Domáci mali v prvom polčase jednu príležitosť na strelenie gólu, no nedokázali sa presadiť. Naopak nepodarilo sa im ubrániť hostí, ktorí kobinačne boli lepší ako domáci. Po prestávke sa Prašník vrátil do hry po premenenej penalte. Druhú odpískanú penaltu sa im premeniť nepodarilo a pykali gólom na 1:3. Drahovce kontrolovali druhú polovicu stretnutia ako aj záver a nepripustili drámu.“ (je to citované doslovne aj s tým preklepom). Keď toto diktoval rozhodca, ako je možné, že uviedol kopanie dvoch penált na našej strane? Že by si nepamätal, že sme kopali len jednu? Z tejto penalty premenil jediný gól Prašníka Ataman v 47. minúte. Prečo spomína len jedinú šancu domácich v prvom polčase? Veď v 7. minúte mal šancu ataman a v 22. dokonca až dve Kazik.
Dusno pred bránou hostí
Naši síce celú hru kazili a hostia mali nepomerne viac šancí, ale je potrebné vyzdvihnúť aj našu obranu a ešte aj Nora, ktorý jednu prekérnu situáciu veľmi pekne zachránil. Minútu po „reklamnej“ prestávke (v 30. minúte) sme dostali prvý gól a o chvíľu chcel druhému šmýkačkou zabrániť Paťo Kurňavka, no nanešťastie sa lopta odrazila do sita. Keď Drahovčania videli tento náš cirkus, loptou ostreľovali bránku už aj zo stredovej čiary. Druhý polčas bol na gólové príležitosti našich síce bohatší, no hostia si svoje územie ubránili, čo bolo podnetom k tomu, že Drahovce si aj po dorasteneckej remíze z Prašníka viezli 4 body.

ŽIACI A DORAST
Žiaci v Hlohovci 4:3. Dorastenci remizovali s Drahovcami 2:2.  

Muži idú v nedeľu do Hrnčiaroviec, odchod autobusom o 15:30.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára