utorok 17. mája 2011

Dzedzinári z Prašníku ošedzili o tri body tí cíferské dzeci.

ŠK Cífer – OŠK Prašník 1:2 (0:1)

Už ju nazachytíš...
      V nedeľné upršané popoludnie futbalisti z Prašníka konečne vyhrali u súpera, a dokonca aj prvý polčas! Obmenená zostava našich hráčov na čele s jedným útočníkom Cíbikom a minulotýždňovým kapitánom Milankom Konkušom sa teda vyplatila. V 6. minúte pustil Cíbik loptu Lukovičovi, čo odštartovalo  miernu nervozitu a „vadzenice“ na našej strane. O dve minúty Cíbik zahodil šancu tým spôsobom, že keď išiel sám na brankára, loptu mu kopol priamo do rukavíc. V 10. minúte sme mohli vidieť šancu na druhej strane, keď Domorákova strela z rohu letela na nášho brankára, no ten v správny čas úspešne zakročil. Ďalších 13 minút (čo mimochodom predstavuje 14,4 % riadneho hracieho času) sme hľadeli na koncert rozhodcov, ktorí sú slušní, inteligentní, mladí a ešte aj pekní chlapi. Kartami nepotrestali dva hrubé zákroky na Kazika, no na druhej strane neokartovali ani naše zakopnutie lopty, videli ofsajd tam, kde nebol, ale ešteže odpískali Prašníku len tento jediný za celý zápas a outy mohli hádzať zázračne len domáci, pretože vždy sa dotkol posledný lopty náš hráč (pri zostavovaní tejto vety mi niekto pomohol, ale nepredstavil sa - aj tak ďakujem, pomohol mi niekto prvý krát) . Všetci traja rozhodcovia boli samozrejme z Trnavy. V 24. minúte vyrazil Cíbik zase sám na brankára, no pred šestnástkou z nepochopiteľného dôvodu pribrzdil a šancu tým zmaril. V 25. a 26. minúte mali príležitosti aj Cíferčania, keď na bránu strieľali z ľavej strany, no lopty z ich kopačiek lietali až do pletiva za bránou. V 28. minúte zase Cíbik utekal sám na brankára a zase nič, ale premeniť šancu sa podarilo už v 31. minúte, keď Kamzík trafil brankára, ten loptu vyrazil a vyrazenú loptu na nohu zachytil Ataman, odkiaľ putovala priamo do cíferského sita. Pred koncom prvého polčasu mal ešte dve pekné, no nevyužité šance Mildo Konkuš.
Paťo zachraňuje situáciu
Konkušova šanca otvorila aj začiatok druhej polovice stretnutia, kedy sa mu lopta odrazila, ale možnosť skórovať z nej mal ešte Ataman. V 56. minúte sa nanešťastie podarilo domácemu kapitánovi Gašparovičovi vyrovnať stav stretnutia, čím sa stal veľmi namysleným a k životu sa prebralo aj domáce publikum, ktoré vyše hodiny tíško mlčalo. 61. a 65. minúta boli okorenené streleckými príležitosťami Atamana, ktorý loptu z priameho kopu nastrelil do múru, od ktorého sa odrazila, avšak ani na druhý pokus sa nedostala do súperovej siete a v 66. minúte Ataman nastrelil presne ľavý horný roh bránky. Prvý krát tento rok nastúpil zo striedačky na hraciu plochu Klobása, ktorý si hneď aj vybojoval loptu a trielil s ňou sám na brankára, ale zakončiť sa mu nepodarilo. V 80. minúte mal za domácich šancu Orlický, ale celý scénický tanec domácich vyšiel navnivoč, pretože po Atamanovej šanci v 81. a Cíbikovej v 84. minúte sa podarilo obrátiť skóre v náš prospech, a to v 85. minúte Atamanovi. Rozhodca sa rozhodol neodpískať koniec, až kým domáci nevyrovnajú, tak sme ešte mohli vidieť šancu Rusnáka, ale keďže už na hodinkách bila 92. minúta, predsa len Benko stretnutie ukončil a Cíferané opúšťali tribúnu so sklonenými hlavami.

Za rozhovor po zápase ďakujeme fanúšikovi Mirovi Nikodémovi.
Ako hodnotíš priebeh dnešného zápasu?
Pozitívne, prvý polčas hrali veľmi dobre z našej strany, niektorí naši hráči mali aj viacej šancí, no nepremenili.
Chudák Pižko, zákeráci...
Konečne sme vonku vyhrali. V čom podľa teba nastal zlom?
Zlom bol v tom, že súperi boli slabí, lebo keď si to porovnám s Jalšovým, tak títo si nevedeli v prvom polčase ani loptu prihrať.
Koho by si nominoval za najhoršie a najlepšie hrajúceho prašníckeho hráča v tomto zápase?
Tak najhoršie hral asi tréner a najlepšie jednoznačne Rado, veď dal dva góly.
Na budúci týždeň máme doma Drahovce, s ktorými sme na jeseň prehrali. Myslíš si, že doma by sme ich mohli prekonať?
Snáď ich možno prekonať, a hráči by mali potvrdiť dnešné víťazstvo, žiadny z nich sa nemôže vzdať a musia jednoducho bojovať.


Zostava OŠK Prašník: Marek – Pižo, Jiří, Paťo Kurňavka, Žažík – Jahoda (69 Klobása), Ataman, Robot (88’ Kaper), Kamzík, Konkuš (C) – Cíbik
Zostava ŠK Cífer: Martin Páleník – Patrik Kupkovič, Jozef Gašparovič (C), Robert Orlický, Tomáš Tibenský – Jozef Rusnák, Maroš Slabý (55’ Richard Dunda), Timotej Tibenský, Roman Konečný (71’ Tomáš Repa) – Matúš Domorák (77’ Martin Krištofovič), Adrián Lukovič
Góly: Ataman (31’, 85’), Gašparovič (56’)
Rozhodovali: Lukáš Benko, (Martin Poláš, Marek Fodor) – všetci z Trnavy

Ostatné výsledky 25. kola OM:
Modranka – Brestovany 3:0 (2:0) Kvetan, Mačák, Kubíček
Hrnčiarovce – Suchá 8:1 (3:0) Valko 3, Sedlický 2, Banič, Zázik - Hujsi
Drahovce – Šulekovo 2:0 (1:0)
H. Orešany – D. Krupá 3:3 (2:0) Rábara, J. Krchnár, Benovič
Siladice – Zvončín 1:1 (1:0) F. Lančarič - Chabreček
Zavar – Dvorníky 3:3 (1:2) góly domácich: M. Vido, Chnapko, Beňo
Jalšové – Leopoldov 4:2 (3:1) Habán 3, Weselovski – Ondriga, Boháčik


ŽIACI A DORAST
Žiaci vyhrali doma so Špačincami 5:1. Ďalší zápas odohrajú 21. 05. 2011  o 17:30 na Slovane Hlohovec „B“. Dorastenci vyhrali v Dolnom Lopašove 1:3.  Najbližšie odohrajú zápas 22. 05. 201114:30 na Prašníku proti Drahovciam. Všetkým našim chlapcom držíme palce.

Muži odohrajú domáci zápas tiež proti Drahovciam 22. 5. 2011 s posunutým časom – o 17:30. Na jeseň v Drahovciach prehrali 2:1. Dúfame vo víťazstvo! Pískať bude Slíž.

© Bc. Kamila Petláková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára