štvrtok 17. novembra 2011

Po prehratom ukončovacom zápase sa na ukončení všetci ukončili.

MTK Leopoldov - OŠK Prašník 2:0 (1:0)

Už popredu vás upozorňujem -  tentokrát neočakávajte klasický príspevok. Aj keď niektorí domáci fanúšikovia Leopoldova boli nadšení skalnými fanúšičkami Prašníka, ktoré si dokonca počas hry zapisujú najzaujímavejšie momenty, poviem vám, v tomto zápase boli zaujímavé len tie reči okolo. Preto dúfam, že ma nikto nezažaluje za porušovanie autorských práv :) keď poskladám tento príspevok z rôznych komentárov, ktoré som si stihla zapísať počas tohto vynadívaniahodného zápasu.
Začnime najskôr zľahka "elementárnou matematikou". Do začiatku tohto zápasu odohrali futbalisti Prašníka štrnásť zápasov, z ktorých jeden vyhrali a jeden remizovali. Ak vynecháme vplyv všetkých náhodných aj nenáhodných javov, pravdepodobnosť, že by v tomto zápase naši futbalisti mohli vyhrať sa rovnala pravdepodobnosti, že by ho mohli remizovať. Hodnota tejto pravdepodobnosti bola približne 0,0714, teda 7,14%. Na opačnej strane, pravdepodobnosť, že by v tomto zápase mohli prehrať bola až 85,72%! Pre zaujímavosť, pravdepodobnosť, že sa stane hocičo je 1, teda 100%. Aj keď pri tipovaní štýlom 1x2 berieme do úvahy rôzne náhodné a nenáhodné premenné (napr. počet vyhratých zápasov Leopoldova, ich pozíciu vo výslednej tabuľke, fyzickú pripravenosť našich pred zápasom alebo ich samotnú účasť na danom zápase), naša laická predpoveď, že tento zápas opäť prehrajú sa potvrdila.
Mildov životný šprint :)
Na priebeh prvého polčasu sme sa pokojne mohli pozerať z okna miestneho pohostinstva "Spolková záhrada", nevideli by sme však životný šprint Konkuša, ktorý sa v 16. minúte hnal nezastaviteľným tempom za loptou. K ničomu to však nepomohlo, pretože po tom, čo v 25. minúte lopta len-tak-tak ofúkla našu bránu, o minútu neskôr v nej už  zásahom Krileka presne skončila. Ďalšiu šancu mali Leopoldovčania v 43. minúte, kedy z priameho kopu domáci hráč poslal loptu krásnym oblúčikom cez veľmi široký múr našich hráčov, Marekovi sa ju ale, našťastie, podarilo vyraziť. Musím pochváliť tentoraz aj Trnavské noviny MY, v ktorých konečne píšu o hre, ktorú hrali naši, pravdu, a to, že celý zápas sa odohral len na jednej strane ihriska. Hráči Leopoldova boli jednoducho lepší.  
Tento Pižo 2 nás furt ohrozoval
Múr zo siedmich hráčov
Možno zohral dôležitú úlohu aj fakt, že okrem vedúceho mužstva a trénera nesedel na lavičke ani jeden hráč k dispozícii na striedanie. Vďaka bohu, počas polčasovej prestávky sa uráčil dostaviť aspoň Žažo, ktorého po katastrofálnych akciách našich poslal tréner do hry v 59. minúte. V 66. minúte mali domáci obrovskú príležitosť zdvihnúť svoj náskok, "leopda" (t.z. leopoldovská lopta) sa však odrazila od pravej tyče a o jej bezpečné dopravenie do autu sa postaral Rasťo. Hráči Leopoldova sa ale nevzdali, veď "keďže im dali 90 minútovú priepustku z basy, hnali sa za loptou ako blázniví", čo potvrdil v 74. minúte opäť Krilek presným zásahom medzi tri Macejechove žrde. To už nás (fanúšičky) tak nahnevalo, že sme s nadšením konštatovali, že vystriedame všetkých hráčov na ihrisku my, a aj keď nás bolo len šesť, hrali by sme (hore bez) určite lepšie ako tí naši reprezentanti. No bohužiaľ, keďže Miruša chcela ísť do brány, Natália trefne skonštatovala, že Leopoldovčania by ju ostreľovali tak, že by z nej bol po zápase sádrokartón, tak sme túto myšlienku zavrhli. V 79. minúte dostal ešte žltú karu Kaper, keď podrazil herca Alaina Delona a to bolo z tohto zápasu asi tak všetko, čo nás zaujalo. 
Druhý Krilekov gól
Cestou z Leopoldova našich vážených futbalistov zaujímalo už len to, ako veľmi budú oslavovať získanie tých štyroch bodov, ktoré si v tejto časti sezóny vybojovali. Prípravám na "ukončovacie" posedenie v L&P venovali viac času ako samotnému tréningu a sústredeniu sa pri hre. "Najlepšie je pre nich L&P, tam im to ide lepšie, tam si vedia prihrávať - vodky, džiny a vína."
Domáca úloha: 
Zadanie 1 (nenáročné):
Z výslednej tabuľky vyčítate, koľko zápasov naši futbalisti počas 15 kôl vyhrali, remizovali a prehrali. Za predpokladu, že neberieme do úvahy žiadne náhodné ani nenáhodné premenné, určte hodnotu pravdepodobnosti, že Prašníčania v 16. kole OM, ktoré sa odohrá 11. marca 2012 o 14:30 vo Veľkom Orvišti, vyhrajú.
Zadanie 2 (trošičku kompilkovanejšie):
Taktiež vypočítajte hodnotu pravdepodobnosti, že naši hráči prvý zápas jarnej časti sezóny vyhrajú. Zoberte ale v úvahu to, že prípravný zápas, ktorý naši futbalisti odohrajú 21. januára 2012 proti Trebaticiam vyhrajú. Výhra v prípravnom zápase však neovplyvňuje výhru v majstrovstvách natoľko, ako výhra počas sezóny, takže ju vynásobte polovicou (resp. predeľte dvomi).
Zadanie 3 (pre extra náročných):
Mildo Kazik sa postaví presne do stredu ihriska. Je celý zmätený, takže smer ktorým sa vyberie nemôžeme predpokladať. Prejde teda 10 metrov od stredu ihriska náhodným smerom. My ho ale budeme chcieť odfotografovať, takže chceme vedieť, kde sa bude pravdepodobne nachádzať. Ako ďaleko bude Mildo od stredovej čiary? Určte strednú hodnotu tejto vzdialenosti.
Riešenia píšte do komentárov tu alebo na facebooku, za správne riešenia vás čaká odmena :))

Zostava OŠK Prašník: Macejech - Rastislav Bielik, Ľuboš Obuch (C), Lukáš Makara, Ondrej Bielik - David Nikodém, Milan Konkuš, Peter Obuch, Radovan Kubiš - Michal Kázik, Ján Pašmík (59´ Ondrej Žažo)
Zostava MTK Leopoldov: Malý - Ješko, Boháčik, Enderle, Kršňák, Lukáčik, Ajpek, Ščasný, Beko, Krajčovič, Krilek
Rozhodovali: Košinár, (Pavlovič, Matulová)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára