utorok 20. marca 2012

Naši hráči boli prinútení postaviť sa zoči-voči svojim!


Ostrov – OŠK Prašník 1:3 (1:1)

Rozhodnutie Oblastného futbalového zväzu naviedlo našich futbalistov  k tomu, aby sa rozhodli odohrať ešte jeden prípravný zápas pred jarnou časťou Oblastných majstrovstiev. Komisia ObFZ Trnava rozhodla, že šestnáste kolo v celom trnavskom okrese sa predbežne preloží na sviatok práce z dôvodu nespôsobilých terénov. Náš tím mal teda možnosť preukázať svoje schopnosti v prípravnom zápase, na ktorý nás vodič autobusu odviezol dňa 11. 3. 2012. Hneď zo začiatku stretnutia sme sa mohli presvedčiť o kvalitách nášho nového gólmana Petra Kulicha, o ktorom ste sa už iste dočítali aj v iných médiách. Tento brankár vychytal v desiatej minúte prípravného zápasu veľmi dôležitú strelu Ostrovčanov, kedy bol po centri z rohu výrazný ruch pred našou bránou. O 4. minúty neskôr sme zaznamenali krutý faul na M. Kazika. Najbližší priebeh stretnutia nebol príliš pozitívny pre náš tím, nakoľko v 20. minúte zápasu sme padáčikovou strelou ostrovského hráča inkasovali gól, ktorý poslal Ostrov do vedenia. Karhaniuhodné bolo to, že naši hráči sa ani po 20. minúte zápasu nedostali za šestnástkovú čiaru. Náš skvelý brankár vyrazil v 22. a 23. minúte takú strelu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Hamšík. Už onedlho však nastal zvrat. V 26. minúte Igor Kravárik nádherne spracoval loptu, ktorú prsne prihral R. Kubišovi a ten ju excelentne zavesil do ostrovského sita. Kravárik bohužiaľ o chvíľu aj fauloval, čoho dôsledkom bolo, že Ostrovčania kopali priamy kop. 
Verný fanúšik Majko Obuch sa urputne modlil, aby lopta domácich neskončila v našej sieti. Jeho modlitba bola, našťastie, vypočutá, takže stav stretnutia bol po polčase vyrovnaný.
Druhé dejstvo zápasu sa začalo odvíjať výborne. „Zradca“ Macejech, ktorý sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v Prašníku a ktorý dostal v našom tíme prezývku Zmrzlinár, potvrdil, že jej je hoden. V bráne Ostrova doslova zamrzol, pretože Rasťo Bielik ho pekne prekabátil a poslal tak mužstvo Prašníka do vedenia. Už onedlho sa nevydarila pekná akcia M. Konkušovi, no niet sa čo našim chlapcom čudovať. Počas tohto stretnutia  sa dozvedeli, že do siedmoligového Ostrova neprestupuje len Macejech, ale ambície zahrať si tu má aj mladá posila a nádejná hviezda prašníckeho futbalu Matúš Marek. V 56. minúte hry nastal nečakaný okamih. Boli sme svedkami chvályhodného činu, ktorého sa dopustil už spomínaný Rasťo Bielik, keď loptu pred prázdnou ostrovskou bránou nahral Maťovi Kleinovi, ktorý ju tam s prehľadom dal. V 60. minúte nás pred nešťastným vyvrcholením trmvy-vrmy pred našou bránou zachránil Norbert Gyürke, mladá sila nášho tímu, ktorý z bránkovej čiary šikovne odkopol loptu do bezpečnej vzdialenosti. Ostrovčania mali po tejto akcii ešte dve šance, jednu z nich zmaril brankár a druhá sa odrazila od tyče. Stretnutie zodpovedne a nestranne odpískal Miroslav Sekerka.


Po prípravnom zápase nám interview poskytol Ivan Ilenčík, ktorý je v tíme mužov nový. Ochotne nám odpovedal na pár otázok, za čo mu veľmi pekne ďakujeme a zároveň vám poskytujeme prepis tohto rozhovoru.
Ako by si zhodnotil priebeh dnešného prípravného zápasu?
V prvom polčase to bola hotová katastrofa, druhý polčas to už bolo lepšie.
Si v tíme nový. Ako sa ti hrá s našimi chalanmi? Naplnili sa tvoje očakávania?
Zatiaľ som veľmi spokojný, naozaj sa nemám na čo sťažovať. Hrá sa mi s nimi veľmi dobre, síce by to z mojej strany mohlo byť lepšie, ale snáď sa to časom vylepší.
Čo bolo hlavným impulzom k tomu, aby si sa rozhodol ísť hrať za Prašník?
Chcel som ísť skúsiť niečo inakšie a išiel som sem aj kvôli tréningom. Tréningy sú tu úplne iné, trénuje sa mi tu oveľa lepšie.
Ako to vidíš úspech, či neúspech zápasov Prašníka v jarnej časti sezóny OM?
Hrával som siedmu ligu a nepoznám tie mužstvá, ktoré sú vo vyššej, takže si nedovolím nič tvrdiť.
Veríš tomu, že mužstvo Prašníka sa v v šiestej lige udrží aj do ďalšej sezóny?
Dúfam, že z posledného miesta v tabuľke postúpime. Nemôžeme predsa hádzať flintu do žita. Myslím si, že postúpime, preto som sem prišiel.
Ako hodnotíš svoje doterajšie pôsobenie a hernú aktivitu v našom mužstve?
Zo začiatku to bolo zlé, pretože som sa zranil, tak som ani nehral, ale všetko sa dalo do poriadku a potom sa mi celkom darilo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára