sobota 8. septembra 2012

Maduničania sa na Cibuľových slávnostiach mohli tešiť aj zo zisku deviatich bodov – oslavovali výhru mužov, dorastencov aj žiakov.

Madunice – Prašník 1:0 (0:0)
Spomínané Cibuľové slávnosti sa odohrávali na amfiteátri za ihriskom, takže organizácia celého športového podujatia zlyhala na plnej čiare, najmä, čo sa týka prístupu pre hendikepovaných návštevníkov. Usporiadatelia akosi pozabudli aj na to, že počas dvojhodinového futbalového stretnutia by sa niekomu možno chcelo ísť aj vykonať potrebu, no nemal kde. Odchod zo stretnutia bol ešte chaotickejší. Vstup na ihrisko uzamkli, takže som sa na barliach musela prejsť pár desiatok metrov navyše po hrboľatom nepokosenom teréne plnom jám.
Rasťova nevydarená hlavička
Čo sa týka začiatku stretnutia, hra sa odohrávala na strane domácich, no badať to nebolo, do ôsmej minúty bola hra bez významnejších akcií, po ktorých lopta do siete ani nesmerovala. V 20. minúte dokonca mali domáci šancu, keď sa im podarilo s loptou uniknúť, no do siete nemierila. Už o dve minúty strelil delovku do madunickej brány náš nový hráč Žilka, no bohužiaľ, bol v ofsajde. V 24. minúte mal na hlave tutovku Rasťo, no lopta letela meter nad brvno. Ďalšiu vynikajúcu akciu pred bránou predviedli naši hráči v 30. minúte, kedy centrovanú loptu Konkuš posielal Janovi, no ten sa k nej nedostal a skončila vedľa brány. V 32. minúte jasnú gólovú možnosť zahodil Jano Pašmík, keď nabiehal sám na brankára, no nezakončil, čo ujo Tóno Klein trefne okomentoval slovami: „Takú šancu už nebude mať čoskoro.“ Z protiútoku mali dve šance domáci, ktoré náš nový vysoký brankár Holán vyrazil. V 34. minúte po Kubišovom centri nastrelil hlavou madunické brvno Konkuš. Za domáce mužstvo nastúpil aj náš niekdajší hráč Matej Klein, ktorý exceloval v 40. minúte, keď sa potkol na lopte... Dve minúty pred koncom prvého polčasu mal ešte možnosť streliť gól Kubiš, no brankár stál na pravom mieste a v 44. minúte sa nepodarilo skórovať z priameho kopu Konkušovi.
Prvých 15 minút druhého polčasu sa ešte stále odohrávalo na strane domácich, no potom sa hra pomaly začala presúvať do stredu poľa a posledných dvadsať minút predvádzali Maduničania už skvelú šou.
Nová posila - Žilka
V 68. minúte sme videli prvú šancu domácich v druhom polčase, ktorú nevyužili. Našim postupne dochádzali sily, niektorí zostali nervózni, iní úplne vyčerpaní, podbiehali lopty, kazili prihrávky, nadávali si a plantali sa po ihrisku ako zombíci. Avšak šancu našich sme ešte videli, keď sa pokúsil hlavou zakončiť Rasťo, no lopta letela priamo do brankárových dlaní. Od 80. minúty začali Madunice riadne tlačiť na pílu. Ich štyri tutové gólové možnosti náš obratný brankár s prehľadom vychytal, no poslednú, do ktorej sa oprel kapitán madunického mužstva sa mu zastaviť nepodarilo, čoho príčinou bolo, že v poslednej minúte riadneho hracieho času sa zaslúžil o ďalšie tri vytúžené body pre Madunice.

Zostava OŠK Prašník: Holán T. – Bielik Ondrej, Pižo, Kazik Milan, Stolárik – Bielik Rastislav, Kubiš (C), Gyürke Norbert, Konkuš (80´ Obuch Peter) – Pašmík (86´ Obuch Ľuboš), Žilka

Rozhovor a svoju vizitku nám poskytol snáď najzhovorčivejší hráč Prašníka Rasťo Bielik, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Prečítajte si jeho povzbudzujúce vety a inšpirujte sa jeho vierou v lepšiu budúcnosť a najmä víťazstvo Prašníka.
Posledný zápas v Maduniciach ste opäť prehrali. Aký je tvoj pocit z toho, že sa opäť ocitáte na poslednej priečke tabuľky?
Myslím si, že tabuľka momentálne neodráža silu mužstva, ktoré má predispozície na to, aby sa dostalo na  vyššie priečky.
Väčšina fanúšikov očakávala, že po vašom zostupe do nižšej ligy budete na trávniku excelovať. Kde vidíš príčinu neúspechu vášho tímu?
Viacerí hráči nehrajú to, čoho sú schopní. Forma hráčov však stúpa a naše opory mužstva sa snáď začnú preberať. Chýba nám trocha šťastia v podobe premenených šancí.
Viacero ľudí si všimlo, že prvý polčas hry Prašníka v novej sezóne je o nepremenených šanciach a druhý polčas odchádzate kondične. Stotožňuješ sa s týmto názorom?
Nemyslím si, že kondícia je slabá, chýba nám však vsietený gól, ktorý by nám dodal síl a mali by sme väčšiu motiváciu do druhého polčasu.
Naposledy ste tri body uhrali 3. júna 2012 v domácom zápase proti Drahovciam. Kedy sa podľa teba prelomí táto bariéra a budeme sa tešiť z ďalšieho víťazstva?
Ten zápas si pamätám, pretože sa mi ho podarilo rozhodnúť, takže keď dám gól aj v nedeľu, tak túto bariéru prelomím opäť ja a s Chtelnicou určite neprehráme.
Vašimi nasledujúcimi súpermi budú hráči z Chtelnice. Aký výsledok očakávaš od tohto zápasu?
Nepripúšťam nič iné, ako len výhru Prašníka. Dúfam, že nám fanúšikovia budú fandiť a budú teda dvanástym hráčom na ihrisku. Prašník do toho!
V tíme vám pribudli nový hráči - Stolárik, Žilka, Holán. Ako sa podľa teba bude vyvíjať ich pôsobenie? Pomôžu pretrhnúť začatú šnúru prehier?
Títo chlapci sa výborne uviedli a myslím, že Prašník na nich dlho čakal. Sú mladí, ambiciózni, rýchli, čo viac dodať. Sú prínosom Prašníku a v prípade brankára som bol nadmieru spokojný.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára