pondelok 20. augusta 2012

Prvé kolo nedopadlo podľa očakávaní.

OŠK Prašník – ŠK Borovce 1:2 (0:0)

Olympijská fakľa
Vstup do novej sezóny i novej ligy nevyšiel našim futbalistom podľa predstáv. Aj keď počtom šancí a samotnou hrou na trávniku dominovali, napokon si zo zápasu odnášali tri body hostia.
Najlepší hráč zápasu Kubiš
Už hneď na začiatku stretnutia sa museli bratanci Obuchovci vystriedať, nakoľko Peter precenil svoje sily a už v tretej minúte sa zranil. Už v 6. minúte sme však videli prvú šancu našich, kedy nevyšla strela Kubišovi. O dve minúty presne centroval Kubiš na Jána Pašmíka, no ten mieril nepresne. V 10. minúte Kubišov priamy kop zazvonil o brvno borovskej brány, a už o dve minúty opäť Kubiš centroval z rohu na Rasťa, ktorý loptu odkopol do opačnej strany ihriska až k stredovej čiare. Po ďalšom Kubišovom centri v 13. minúte mal možnosť hlavou skórovať Konkuš, no brankár bol dostatočne rýchly na to, aby jeho pokus zmaril. V 16. minúte sa hostia prvý krát dostali na prašnícku stranu no ich chabý pokus o gól skončil na pletení za bránou. Rovnaký pokus zopakoval Norbert Gyürke na druhej strane, jeho silná strela skončila taktiež v pletive. Po viacerých fauloch sa Rasťo opäť raz rozkecal a nevedel udržať svoj jazyk na uzde, čo vôbec neprispelo kvalite výkonu našich hráčov, takže sme videli viacero, chvalabohu, neúspešných pokusov Boroviec dostať sa do gólového vedenia. V 33. minúte mal ešte tutovú loptu na nohe Kubiš, no napriek všetkému, ani tá neskončila v bráne.
Z výsledku sa len chytajú za hlavu...
Kým prvý polčas bol jednoznačnou záležitosťou, kde domáci nepremenili šance, v druhom polčase sa osmelili aj hostia. V 50. minúte mal ešte veľkú šancu Noro Gyürke, ktorému nahral Konkuš, no vytúženého gólu sme sa dočkali až v 59. minúte, kedy presne zakončil David Nikodém. Bohužiaľ, už o tri minúty vyrovnali hostia gólom Macháča. Potom sa hra odvíjala v strede poľa, hostia začali byť agilnejší, z čoho pramenil druhý gól po skrumáži, ktorý strelil Buš. Domáci vrhli všetky sily do záverečného náporu, z ktorého ale už nič nevyťažili a hostia odchádzali domov šťastnejší.

Zostava OŠK Prašník: Kulich – Stolárik Daniel, Obuch Peter (C) (3´ Obuch Ľuboš), Pižo, David Nikodém (60´ Marek Fajnor) – Rasťo Bielik, Norbert Gyürke, Milan Kazik, Milan Konkuš – Radovan Kubiš, Ján Pašmík (77´ Matúš Lajda)

Interview nám ochotne poskytol ďalší hráč Prašníka, ktorému ešte raz ďakujeme. Prečítajte si postrehy a názory jedného z najlepších hráčov Prašníka Milana Kazika.
Vstupujete do  novej sezóny a novej ligy, kde by ste mali byť tým najťažším súperom ostatných. Môžu sa vás tímy v tejto súťaži istým spôsobom obávať? Naopak, koho sa obávate vy?
Od malička si pamätám, že na Prašník sa pre body nechodilo. V posledných sezónach sa to zmenilo. Dúfam, že v tejto sezóne vrátime Prašník tam, kde patrí. Nemyslím si, že máme tento rok v súťaži súpera, ktorého by sme sa mali báť. Musíme byť sebavedomí a veriť vo svoje vlastné sily.
Radi by sme vedeli aj tvoj názor na to, aké sú hlavné dôvody toho, že ste zostúpili do nižšej ligy.
Určite hlavne chýbajúca kvalita. Ale na druhú stranu si myslím, že ak by sme mali k futbalu lepší prístup, určite by tabuľka na konci sezóny nevyzerala tak jednoznačne.
Prvý zápas proti Borovciam asi nevyšiel podľa vašich predstáv. Čo bolo podľa teba príčinou tohto zlyhania?
V každom zápase potrebujeme veľa šancí na strelenie gólu. Doplácali sme na to aj vo vyššej súťaži. V druhom polčase sme tiež odišli kondične.
Milan Kazik
Budete sa snažiť prekvapiť niečím v ďalšom domácom dueli so Sokolovcami?  Aký výsledok očakávaš od tohto stretnutia?
Sokolovce budú určite nepríjemnejší súper. Očakávam súpera na úrovni OM. Budeme musieť hrať od začiatku koncentrovane a hlavne využívať šance. Ak sa nám to podarí, verím, že získame prvé body v novom ročníku.
V minulosti ste proti týmto súperom už hrali, zlepšili ste proti nim taktiku? Ako sa ti proti Sokolovciam hralo kedysi?
Spomínam si, že zápasy s nimi boli vždy nervózne. Osobne nemám na ne dobré spomienky. Dúfam, že to v nedeľu zlomíme.
Taktiež ste v minulosti hrali proti mnohým súperom z tejto ligy, aké sú tvoje prognózy so konca jesennej časti ligy? V ktorých miestach výslednej tabuľky budeme očami hľadať Prašník v novembri?
Veľmi  ma teší, že do mužstva prišli noví mladí chalani, ktorí chcú hrať futbal. Dúfam ale, že hráči, ktorí na začiatku sezóny nedostanú toľko príležitostí, to nevzdajú a budú bojovať o miesto v zostave. Potrebujeme, aby v tíme vznikla konkurencia, lebo len tak sa môžeme ďalej zlepšovať. Ak vydržíme, som presvedčený, že Prašník bude po jesennej časti v hornej tretine tabuľky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára