sobota 22. júna 2013

Katastrofa za katastrofou!

Červeník – Prašník 4:2 (3:0)

         V Červeníku nás privítali v krásnom areáli, kde je radosť chodiť na futbal. Pamätáme si však časy, keď tu mužstvo Prašníka vyhrávalo. V roku 2010 dal v Červeníku tri góly Michal Kázik. Teraz tu padli tiež tri góly, ale v každom polčase a mužstvo odchádzalo z Červeníka s prázdnymi rukami.
         Mužstvo domácich sa chytilo už od začiatku zápasu. Rozhodca síce neodpískal faul na Rasťa Bielika, potom domáci kopali roh a na tretí krát sa im podarilo loptu dopraviť do siete. V 11. minúte naši záložníci zlyhali na plnej čiare. Nechali hráča Červeníka, nech si z 30 metrov vystrelí, záloha len pozerala, čo sa stane a dostali sme pomaličký padáčikový gól. V 16. minúte sme videli ďalšiu strelu na našu bránu, ale skončila mimo. V 22. minúte sme videli prvú akciu našich hráčov, kedy na bránu strieľal Konkuš, no nestál tam nikto, kto by loptu tečoval do siete. V 26. minúte sme dostali tretí gól, keď Makara pustil hráča, ktorý chvíľu nevedel, čo má robiť, no potom vystrelil a skóroval. Z rozohrávky strieľal Tomáš do prázdnej brány, no gól nedal. Do 30. minúty naši hráči neboli schopní oprieť sa spoza šestnástky do lopty. Doteraz sme nevideli jeden obetavý súboj, iba jednu šmýkačku. Fanúšikom to pripadalo, že hráči mali na obed marmeládovú penu, ani nie jogurt, ale nafúkanú penu. Vyzeralo to, ako keby mali viacerí šľahačkovú diétu – boli s prepáčením dokakaní a riedki. Vlaky, čo chodili okolo boli teda oveľa zaujímavejšie ako hra našich poserov. V 38. minúte sa pokúšal strieľať Kurňavka, no jeho pokus skončil vysoko nad brvnom. Makara bol jediný, kto trošku múky k obedu zjedol, ale nemôžeme ho samozrejme prirovnať k tvrdému chlebu, skôr len k nejakej hustejšej krupicovej kaši. Veď Makara je kuchár, nebude predsa jesť pred zápasom len nejaké rozšľahané bielka. Bol v prvom polčase jediný, kto išiel trochu tvrdšie do súbojov, ale aj to je škoda, že až od tridsiatej minúty. V 45. minúte mali ďalšiu šancu domáci, po samostatnom úniku na bránu však gól nedali, pretože všetci domáci fanúšikovia sa modlili Zdravas a nie Na zdravie!
         Cez prestávku si naši hráči konečne odkusli v šatniach niečoho energeticky výživného, lebo sa začali konečne aspoň na oko snažiť. V 52. minúte mali výhodu trestného strieľania, no múr neprekopli. V 57. minúte sme videli ďalšiu peknú akciu našich, kedy Treze prebral loptu, no zakončenia sme sa nedočkali. O minútu mal vyloženú šancu Cíbik, ale nič sa z toho nevykľulo, síce si domáci skoro dali vlastný gól, ale toto prianie nám nevyšlo. V 62. minúte mali, naopak, šancu domáci, Kulich pred bránou lietal sťa netopier, ale našťastie gól z toho nebol. V 65. minúte mal fantastickú šancu Cíbik, keď bol v 16tke s loptou sám, no kým sa s tými roxormi vymotal, tak mu pomaličkú strelu zablokovali domáci obranca s brankárom. V 74. minúte konečne naši hráči skórovali, vlastne nie tak hráči, ale tréner mužstva svojím filištínskym gólom. V 78. minúte mali šancu zmeniť skóre domáci, no Kulich to s prehľadom vychytal. Najsmutnejšie na celej tejto situácii bolo, že sa naši začali biť o výsledok až v 75. minúte. V 83. minúte po podrazení Cíbika v päťke naši mali šancu znížiť pokutovým kopom. Penaltu s prehľadom premenil Červík. Aj napriek tomu, že v 86. minúte niektorí fanúšikovia zatajovali dych, iní kričali z plných pľúc, Milan Kazik svoju vyloženú šancu nepremenil. O minútu sa vrhal na možnosť Kaper, no príležitosť nevyužil. V poslednej minúte hry sa spoza našich obrancov vynoril domáci útočník, ktorý dokotúľal loptu do siete, Kulich mu aj vybehol naproti, no z ostrého uhla nemal šancu loptu chytiť. Fachetti pritom len stál a pozeral sa, či sa má do tej brány postaviť a zabrániť gólu, ale potom zvážil, že už to nemá význam, takže Prašník prehral už štvrtý zápas v rade, tento krát 4:2.


Zostava OŠK Prašník: Kulich – Treze, Makara, Červík, Fachetti – RB, Kurňavka, Konkuš (70´ Kaper), Kazik (C) – Cíbik, Tomáš

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára