utorok 4. júna 2013

Bez tréningov sa dá jedine prehrať!

Dohrávka 20. kola
Prašník –Trakovice 2:3 (1:0)

Dohrávka 20. kola OS B mužov sa uskutočnila v piatok 24. 5. 2013 o 18:00 hod., keď všetci hráči boli už po náročnom pracovnom týždni vyčerpaní a nesvoji, čo sa veľmi rýchlo prejavilo aj na ihrisku. Napriek očakávanej nízkej účasti divákov sa na tribúne objavilo celkom slušné publikum. Avšak toho, prečo prišli sa nedočkali, nakoľko chlapci si mysleli, že budú vyhrávať aj bez tréningov, ale dosť sa prerátali.
         Nasvedčoval tomu aj fakt, že už v tretej minúte zápasu musel Holán zasahovať – šancu hostí takmer chytil, no lopta mu z rukavíc vykĺzla, ale na druhý pokus ju našťastie chytil. Z protiútoku sa pobral do jasnej gólovej príležitosti Rasťo Bielik, no jeho trošku neistá nôžka kopla loptu vedľa prázdnej brány. V 13. minúte Cíbik krásne obohral viacerých hráčov v obrannom území hostí a prihral presne na hlavu Rasťovi, no ten ňou prehodil celú bránu. O päť minút sa o niečo pokúšal Milan Kazik, no nevedno o čo, keďže svojou ďalekosiahlou delovkou vysoko prekopol aj oplotenie nad bránou. V 22. minúte nahral Fachetti zozadu prekrásnu dlhú prihrávku až svojmu milovanému bratovi pred bránu hostí, no ten mal oči len na lopte, takže pri jej preberaní priam vrazil do brankára. Z protiútoku sa odohrala ďalšia veľmi napínavá možnosť, keď trakovický hráč strieľal na našu prázdnu bránu, no jeho strela obišla ľavú tyč. V 31. minúte zápasu chcel Makara nahrávať ľavou nohou, no nepretransformoval sa behom sekundy na ľaváka, takže mu to samozrejme nevyšlo. Myslel teda, že sa transformuje behom dvoch minút, kedy strieľal opäť ľavačkou, no sudička mu do vienka ľavonohosť nenadelila, takže jeho chabý pokus skončil v pralese. V 35. minúte svojmu (ak sa to tak dá nazvať) tímu pomohol Cíbik, ktorý ho dostal do vedenia svojím gólom na druhý pokus, pretože loptu najskôr zluftoval.  O tri minúty sa pokúsil navýšiť ešte Kazik, no jeho strela zo šestnástky vletela brankárovi do rukavíc.
         Po pauze sa na ihrisku udiala ďalšia napínavá scéna. Po faule na Konkuša kopal priamy kop Makara, ktorý sa so svojím osudom zmieril a konečne kopal pravačkou na bránu, z odrazenej lopty a z následnej skrumáže pred bránou mal ešte istú šancu Tomáš Škodáček, no brankár sa po lopte hodil do správnej strany a jeho strelu chytil. V 56. minúte nechali naši obrancovia jedného z hostí nech predvedie, čo s loptou dokáže a ten sa popýšil krásnymi jasľami pomedzi Holánove nohy a vyrovnal stav stretnutia na 1:1. Už o dve minúty sa hostia po viacerých našich chybách dostali k možnosti opäť a svoju možnosť aj patrične využili, takže miska váh sa prehupla na ich stranu. V 66. minúte mali hostia zasa šancu, a takmer aj skórovali, pretože Holán zle vyrazil loptu. O minútu predviedli Trakovičania ďalšiu šou keď centrovali z rohu, no Holán odrazenú loptu našťastie priľahol kolenom. Cíbik mal však tiež šancu, ktorú bohužiaľ nevyužil, pretože jeho pokus hlavou brankár chytil. V 71. minúte hosťovský hráč preloboval dvoch obrancov aj s brankárom a svoju krásnu strelu umiestnil rovno do nášho sita. V 76. minúte sa pokúsil skórovať Kaper, no jeho úmysel vsietiť nožničkami brankár okamžite odhalil a loptu prezieravo chytil. V osemdesiatej minúte sa nechcel nechať zahanbiť slabším súperom Cíbik, ktorý svojím druhým gólom v zápase vytiahol aspoň o čosi Prašníčanov z priepasti. Od tohto momentu sa hra sústredila výhradne v šestnástke hostí, akoby sa poniektorí zobudili, no na to bolo už bohužiaľ neskoro. V 82. minúte skúsil skórovať Kaper, ktorý pri boji o loptu zoťal brankára aj obrancu, no gól sa z toho nevykľul, v 84. minúte po faule na Fachettiho kopal priamy kop Makara a keby jeho strela bola celkom presná, tak brankár nemá šancu. V 86. minúte skúšal dorovnať Tomáš Škodáček, jeho strela však skončila na vrchu sita a v predposlednej minúte zápasu minul Pižo o 5 cm pravú žrď. V 90. minúte rozhodca neodpískal jedenástku na Cíbika, ale Kaper aj tak takmer skóroval a na záverečnú nadstavenú minútu nabehol do hry aj Holán, no Žažov center z rohu neodhlavičkoval do brány. Dá sa povedať, že naši hráči hrali skvele, ale bohužiaľ len posledných desať minút.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Makara, Štrkáč, Červík, Fachetti – RB (59´ Pižo), Mico (K), Žažo, Konkuš (59´ Treze) – Cíbik, Tomáš

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára