streda 2. januára 2013

Katastrofa vo Veselom!


Veselé – Prašník 1:0 (1:0)
V krutom počasí, kedy bolo asi 7°C a studený severný vietor fúkal rýchlosťou asi 35 kmh-1 nastúpili naši hráči bez väčšieho nadšenia alebo odhodlania do boja proti populárnemu Veselému.
         Veľkú gólovú šancu, ktorá ovplyvnila celý priebeh zápasu mali Žilka s Kováčom. Žilka obohral z vlastnej polovice ihriska piatich hráčov, no pred zakončením prihrával do ofsajdu Kováčovi, ktorý síce dal gól, ale postranný rozhodca už mal vlajku dávno zdvihnutú a bolo len otázkou sekúnd, kým začujeme hvizd hlavného. Peter Obuch sa nad týmto zákrokom dvojice rozhodcov tak rozčúlil, že si svoje komplexy vybavoval s čiarovým rozhodcom srdečným vreskotom, za čo mu hlavný udelil žltú kartu, čo mohol byť vlastne aj rád... V 11. minúte sme mali tak fantastickú tutovku, ktorá sa ani nedala nedať, keď Ataman z rohu centroval na Rasťa stojaceho 5 cm od ľavej tyčky, no lopta ho ani nemala kadiaľ obísť, ale obišla ho. Za 30 sekúnd mal Rasťo na nohe ďalšiu tutovku, ktorú z päťky prekopol. V 17. minúte mal čistú šancu Norbert, ktorý bohužiaľ prestrelil bránu. O ďalších chladných a veterných desať minút mal na nohe tutovku opäť Rasťo, ktorému zase nezapasovalo a opäť prestrelil bránu. Naši hráči si týmito gestami priam začali pýtať gól, tak ho aj v 42. minúte zo štandardnej situácie dostali.

         Do druhého polčasu hráči nastúpili s odhodlaním niečo zmeniť, ale bohužiaľ sa im to nepodarilo, aj napriek tomu, že to skúšali, už nemali toľko šancí ako v prvom polčase a chýbala predfinálna prihrávka. V 73. minúte sme videli krásnu Konkušovu prihrávku Kováčovi, ktorý svoju delovku namieril nad brvno a v 76. minúte mal vyloženú šancu Norbert Gyürke, pričom doraziť loptu do sita mal ešte možnosť Tomáš Škodáček, ale nepodarilo sa mu to. Domáci mali taktiež šancu dať ďalší gól, no našťastie sa to nestalo a naši futbalisti odchádzali domov s tesnou prehrou o gól.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Klobása, Štrkáč, Pižo (57´ Škodáček), Stolárik – Rasťo (61´ Konkuš), Kurňavka, Kováč, Gyürke – Ataman, Žilka (68´ Kazik Milan) 


Dnes sme sa rozhodli vyspovedať viacerých ľudí. Opýtali sme sa na názor viacerých futbalistov a fanúšikov klubu OŠK Prašník. Chceli sme poznať odpoveď na nasledujúcu otázku:
V poslednej dobe sa naši futbalisti konečne odrazili od dna tabuľky. Aký je to pocit a čo očakávaš ďalej?

Janko Pašmík: Je to super pocit, keď človek konečne nie je na dne, krajšie sa na tú tabuľku pozerá a aspoň nikto nehovorí, že sme prví (od konca). Konečne sme fanúšikom dokázali, že ten futbal hrať vieme. A samozrejme, ďalej očakávam návrat do šiestej ligy.
Natália Nižňanská: Očakávam, že hráči pôjdu ďalej vyššie, no sčasti sa obávam aj istého „jojo-efektu“, teda inými slovami – raz si hore a raz dole, ale ja som optimista a verím, že po každom zápase budeme oslavovať výhru a nie zapíjať prehru!
Peter Obuch (Štrkáč): Pocity sú dobré, až na tento minulý zápas zase, kde sme zo štyroch čistých šancí nedali ani jeden gól. Kvôli tomu sme neuhrali ani jeden bod. Dúfam, že budeme pokračovať v nastúpenom trende a hlavne budeme premieňať šance, ktoré si vypracujeme.
Radoslav Nižnanský (Pižo): Neviem sa k tomu vyjadriť.
Barbora Mareková (Bimba): (smiech) Ďalej čakám, že vyhrajú túto súťaž a keď to splnia, podarujem im 2 kg klobások z diviny.
Milan Konkuš: Na začiatku sezóny sme boli na dne tabuľky pre to, že sme boli doničení z tej vyššej súťaže, ale potom prišli mladí chalani z Vrbového, ktorí nám pomohli a vyšplhali sme sa vyššie. Ďalej očakávam, že budeme hrať v hornej polovici tabuľky, pretože naše vyhliadky sú perspektívne. Taktiež očakávam vyššie tržby v bufete, do druhého polčasu aspoň 160€ a po skončení futbalu ďalších minimálne 230€.
Dušan Nikodém: Najväčšie moje očakávanie je, aby sa neopakovali zápasy typu Veselé a že sa futbalisti konečne prestanú vyhovárať na rozhodcov, ale začnú premieňať šance. Som optimista a verím, že sa to bude vyvíjať dobre, že sa hráči skonsolidujú a už nebudú nastávať také priepastné rozdiely medzi zápasmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára