streda 2. januára 2013

S diváckym extempore sa prehra v Dvorníkoch aspoň ľahšie znášala.


Dvorníky – Prašník 2:1 (2:0)
Tento týždeň nás čakalo už kruté zimné počasie, kedy nám zima zaliezala pod nechty. Futbalisti taktiež vytiahli dlhé dresy, spodky, rukavice a čapice. Takýto chlad a studený vietor zrejme odradil aj niektorých hráčov, ktorý sa pre istotu na zápas ani nedostavili. Ale ani zďaleka to nevadilo, pretože aj na tribúne bolo srandy kopec.
         Od začiatku stretnutia hrali naši celkom dobre. V desiatej minúte za kruté podrazenie Žilku získal domáci hráč žltú kartu a nasledovný priamy kop Kováč odpálil bohužiaľ do múru. O päť minút sa pozabudol Makara, ktorý si zrejme vo svojej rýchlosti neuvedomil, že sa nachádza už v pokutovom území a svojou šmýkačkou sa postaral o úvodný gól stretnutia, ktorý sa domácim podarilo z jedenástich metrov bez problémov premeniť. Už o pár minút však rozhodca neodpískal čistú jedenástku na Atamana, po jeho atakovaní sa zmocnil lopty ešte Konkuš, ktorý sa však v bránkovisku iba točil a nevystrelil. V 25. minúte po faule na Holána mali šancu domáci, ktorí nastrelili brvno. Svoju šancu však domáci využili v 35. minúte, kedy sa ich lopta ocitla v našej sieti. Do konca prvého polčasu sa hra už odohrávala väčšinou v strede poľa.
         Začiatkom druhého polčasu sa podarilo znížiť stav stretnutia Atamanovi, ktorý už klasicky bezproblémovo premenil penaltu. V 70. minúte kopali striedavo rohy Ataman – Kováč – Ataman, ktorí vždy centrovali na Žilku, no ani raz sa im akciu priviesť do úspešného konca nepodarilo. V 80. minúte chytil Holán dve šance domácich. V 82. minúte Konkuš sám pred bránou spracoval center, ale strelil tesne nad brvno. V 86. minúte mohol vyrovnať z priameho kopu Ataman, no jeho loptu zastavil múr, odrazenú ešte skúšal do siete dopraviť Kováč, no neúspešne, pretože bránku prekopol. Po zdržovaní hry domácim brankárom, ktorý mal po zápase potýčku s hosťovským obecenstvom sa už našim zvýšiť nepodarilo, aj rozhodca sa ale rozhodol, že nadstaví len minútu, aby naši náhodou už nemohli stav vyrovnať.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Bielik O. (C), Makara, Kazik M., Gyürke N. (55´ Klobása) – Konkuš, Kurňavka, Kováč, Žilka – Škodáček, Kubiš 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára