streda 2. januára 2013

Víťazstvo v susedskom derby!


Šípkové – Prašník 1:2 (1:0)
Na zápas do susednej dediny sme sa všetci veľmi tešili a našu radosť ešte umocnila výhra, s ktorou sme z ihriska odchádzali. Aj napriek tomu, že po prvom polčase stav stretnutia v náš prospech nenasvedčoval, po riadnej polčasovej porade v šatni naši futbalisti načerpali sily a motiváciu a stav rezko otočili.
         Hubová polievka v šatni musela byť fakt dosť silná, pretože našim futbalistom sa v prvom polčase ozaj veľmi nedarilo. V ôsmej minúte zápasu mohol padnúť prvý gól Šípkového, keď lopta skackala na vrchu nášho brvna, následne padala do bránkoviska, odkiaľ ju pozorný Peter Obuch odpravil do bezpečia. V 20. minúte mal vyloženú šancu hlavou Rasťo, no lopta tesne obišla bránu. V 40. minúte Miro Obuch pozabudol na to, že už nehrá za Šípkové, ale za Prašník, tak sme po jeho chybe inkasovali z rohu gól.
         Do druhého polčasu, ako sme už spomínali, nastúpili naši o čosi bojovnejšie. Hneď po rozohrávke mal šancu Ataman a o minútku Rasťo, ktorý nastrelil brvno. V 47. minúte zaštípala Boriska delovica z kopačky Tomáša  Škodáčka, ktorý mieril z 35 metrov Borisovi presne do rukavíc. V 60. minúte z trmy-vrmy pred šípkovskou bránou vyťažil Kováč, ktorý vyrovnal stav stretnutia. Takisto figuroval aj pri druhom góle, kedy v 73. minúte nastrelil do brankára a odrazenej lopty sa zmocnil Ataman, ktorý bombasticky dokopol loptu na správne miesto a tak sa opäť zaslúžil o rozhodujúci gól zápasu. V 75. minúte mal Ataman ďalšiu šancu, keď si loptu spracoval prsiami, ale potom ju odkopol vedľa. V 83. minúte sme videli ďalšiu šancu našich, keď Stolárikovu strelu vyrazil Borisko a odrazenú loptu ešte skúšal dať do brány Ataman, ale tá skončila vedľa pravej žrde. Prekrásnu šancu našich sme ešte videli tri minúty pred koncom zápasu, keď Žilka išiel sám na brankára, no ten k nemu pribehol, Žilka spravil kľučku, z ktorej prihral Rasťovi, ktorý strelil do Borisa, odrazenej lopty sa zmocnil opäť Ataman, no ten mieril kúsok vedľa.

Zostava OŠK Prašník: Holán – M. Obuch (45´ Klobása), Stlárik, P. Obuch, Gyürke (89´ L. Klein) – R. Bielik, Pižo, Kováč, Konkuš (45´ T. Škodáček) – Kubiš, Žilka

Na interview sa nám podarilo zohnať starého pána, bývalého hráča a veľkého fanúšika klubu OŠK Prašník Imricha Škrabáka, za rozhovor a vizitku ešte raz ďakujeme. 

Čo by ste povedali k priebehu domáceho zápasu proti Bojničkám?
Na tú biedu sme veľmi šťastní z víťazstva, ale zdvíham však varovný prst, lebo lepší mančaft by nám dal 3 góly. Takisto si myslím, že zo šiestich šancí je jeden gól málo. Presadiť by sa konečne mali najmä takí hráči, ktorí hrali vysokú súťaž.
Ako by ste zhodnotili výkon svojho verného zamestnanca Konkuša?
On je už starší hráč, ktorý by mal zápasy rozhodovať a nie sa radiť medzi šedivý priemer. Od neho očakávam každý zápas gól.
Aký vývoj zápasov očakávate do konca jesennej časti sezóny?
Budeme radi, keď sa ustália naše výkony a budeme v hornej polovici tabuľky.
Aký výsledok ste očakávali od derby v Šípkovom?
Ja vždy očakávam víťazstvo, tento krát sa mi to očakávanie aj naplnilo. Ak však niekedy s niekým prehráme nejakým kvalitným výkonom, nikomu neurobíme hanbu. Naši hráči sa musia na všetkých zápasoch snažiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára