streda 2. januára 2013

Nerozvážni futbalisti svojimi rečami dobrovoľne zahodili vyhratý zápas.


Ostrov – Prašník 3:1 (1:1)

       Bohužiaľ, aj napriek varovaniam trénera pred zápasom si chlapci svoje emotívne výlevy nedokázali udržať v interiéri svojich úst, a tak vyhratý zápas v priebehu zopár minút prehrali, dobrovoľne svoj tím oslabili a darovali tri body domácim, ktorí sa aspoň na ihrisku dokázali udržať na uzde. Aj keď fanúšikovia Ostrova boli veľmi nevzdelaní, nevychovaní a vrcholne úzkoprsí, futbalisti na ihrisku si oproti tým našim dokázali udržať svoj jazyk za zubami.
         Naši hráči vynikajúco začali. Už v prvej minúte zápasu sa postaral o gól Dominik Žilka, ktorý dostal našich hneď do vedenia. V 20. minúte však Žilka potreboval okuliare – keď zo siedmich metrov netrafil prázdnu bránu po peknej krížnej Norovej nahrávke. V 21. minúte už však dostal Žilka kartu za faul, čo rozprúdilo prudkú potýčku fanúšikov na tribúne, ktorí začali po prašníckych hráčoch kričať: „Partizáni vy...aní!!!“ Pritom partizáni na Prašníku (i na iných územiach) bojovali proti Nemcom za oslobodenie a obnovenie Česko-Slovenska, ich boje proti nacistom od roku 1943 vyvrcholili Slovenským národným povstaním 29. augusta 1944 a pokračovali až do roku 1945 do úplného oslobodenia našej krajiny. Bohužiaľ, v 26. minúte sme inkasovali od Ostrovčanov prvý gól, a následne aj prvú červenú kartu, keď sa opustiť svojich spoluhráčov sprostými rečami rozhodol Makara. V 34. a 44. minúte našich desiatich hráčov zachraňuje Holán, ktorý zrušil svojimi zásahmi dve tutovky.
         V druhom polčase po faule na Rasťa kopal priamy kop Ataman, no tesne nad brvno, následne išiel Rasťo sám na bránu, no lopta bola moc rýchla, tak jeho strela nesmerovala presne. V 66. minúte odišiel s červenou Ondrej Bielik, nechal tak na ihrisku bojovať len 9 hráčov. Preto v 74. minúte Ostrovčania vyprášili druhý krát Holánovi rukavice. V 79. minúte mali naši ešte šancu, keď Konkuš prihral Janovi na hlavu, no ten sa zle postavil a lopta letela nad brvno. Minútu pred koncom zápasu inkasovali naši unavení oslabení chlapci tretí gól, čo niektorých úplne zaslepilo, takže po odpískaní situáciu nezvládol Jano Pašmík, ktorý loptu odkopol rozhodcovi do hlavy, no aj keď sa stihol uhnúť, Jano za svoj prečin ešte získal červenú kartu.

Zostava OŠK Prašník: Holán – Ondrej Bielik, Štrkáč, Makara, Daniel Stolárik – Noro Gyürke, Pižo, Milan Konkuš, Ataman (C) – Rasťo Bielik, Dominik Žilka

Rozhovor a svoju vizitku nám poskytol Peter Obuch, za čo mu veľmi pekne ďakujeme.

Ako by si zhodnotil doterajších sedem kôl?
Prvé tri kolá to herne nebolo podľa našej chuti, ale od zápasu s Chtelnicou sa to zlepšilo. Bolo vidieť, že noví hráči, ktorí prišli do tohto kádru sa spolu zohrali a hlavne to bolo vidno na výsledkoch. Konečne sme sa presadili aj gólovo.
Aký je tvoj názor na to, že ste v poslednom zápase v Ostrove inkasovali až 3 červené karty?
Jednoducho sme to neuniesli psychicky aj napriek tomu, že tréner nás pred zápasom upozorňoval na to, že môže prísť k niečomu takému a že by mohol rozhodca pískať pre domácich. Takéto niečo by sa síce nemalo stávať a mali sme sa nad to povzniesť, ale bohužiaľ, v tomto zápase sa nám to nepodarilo.
Máte v tíme nové posily aj brankára. Ako hodnotíš ich výkony?
Musím povedať, že títo noví hráči nielenže zapadli do kolektívu, ale nám aj kvalitatívne pomohli. Je vidieť, že títo chlapci sú prínosom pre futbalistov. Čo sa týka brankára, musím povedať, že je vidieť, že chytával v ligovom doraste za Myjavu.
Ako vidíš perspektívu Prašníka do konca jesennej časti sezóny?
Keď sa vyvarujeme takých negatívnych vecí, aké sa stali v Ostrove, myslím, že toto mužstvo má na to, aby hralo medzi prvými piatimi najlepšími  mužstvami tabuľky.
Aký výsledok očakávaš od zápasu proti Bojničkám?
Inšie nám nezostáva, len tí hráči, ktorí nastúpia musia zabojovať takže nič iné ako víťazstvo neberieme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára