streda 22. mája 2013

Jediný prípravný zápas so šťastným koncom!

Špačince – Prašník 0:3 (0:2)
Vďaka nepriaznivým poveternostným podmienkam sa Oblastný futbalový zväz Trnava rozhodol odvolať všetky futbalové stretnutia okrem stretnutí Corgoň ligy. A urobil dobre! Nielen preto, lebo väčšina iných rozmaznaných hráčov by hru v takýchto podmienkach neprežila, ale výbor nášho klubu pohotovo dokázal zorganizovať náhradný program pre našich futbalistov – prípravný zápas v Špačinciach, ktorý dopadol po sérii prehratých prípravákov konečne priaznivým výsledkom a tak naštartoval našich chlapcov do jarnej časti sezóny. Dúfajme, že nie je len otázkou času, kedy sa táto šnúra víťazstiev pretrhne, pretože od tohto magického dátumu 17. 3. 2013 sa nášmu tímu začalo veľmi dariť.
Ako už bolo spomenuté – podmienky boli takmer devastačné. Nielenže po ceste do cieľa sa takmer pokazilo zapaľovanie motora autobusu, ale na špačinskom ihrisku dul rýchly a extrémne studený severák. Hráči sa teda postavili na hraciu plochu kvalitne oblečení – nechýbali im čiapky či rukavice a pod dlhými dresmi bolo vidieť teplé termoprádlo.
Naštartovaný Majo Bogora v žltých štucniach rozvlnil sieť Špačinčanov už v ôsmej minúte zápasu po vynikajúcej prihrávke Tomáša Škodáčka medzi hráčmi. Krásnou prízemnou strelou prekabátil brankára, ktorý sa stal v zápase len štatistom. V 22. minúte zmaril svojím nepodareným pokusom o jasle perfektnú šancu Milan Konkuš, po ňom zas Rasťo Bielik netrafil do prázdnej bránky z piatich metrov. V ďalšom vývoji diania tlačil na protihráčov Milan  Kazik, no brankár jeho zámer rýchlo prekukol.  Už o minútu rýchlonohý Konkuš neskutočne bravúrne obohral súpera a volejom z dvadsiatich metrov poslal loptu rovno do sita. Tréner si zostavu tímu starostlivo premyslel, nezaostávali ani hráči v zadných častiach poľa. Asi polovicu polčasu svoju novú pozíciu pekelne dobre zvládal David Nikodém, ktorý na poste ľavého obrancu vyhrával jeden hlavičkový súboj za druhým – sťa by vypil fľaštičku gumidžúsu! Chvíľu pred koncom prvého dejstva sa síce, aj keď s dobrým úmyslom, podarilo streliť Rasťovi jeden homerun (čítaj houmran), ale Kazikovi sa podarilo pekne vybojovať loptu (ošálila mačka vtáčka) a Cíbik neskutočnou strelou tesne pod brvno temer odpálil brankára do Jaslovských Bohuníc a Dejvid mal vzadu celú hru pod palcom.
Zatiaľ čo začiatkom druhého polčasu nádejní hráči Prašníka (Strýco, Bréme, Kaper) čakali na  lavičke na svoju príležitosť uplatniť sa v tomto bojovnom kádri, na ihrisku sa odohrala nefalšovaná radosť, keď po elegantnej Rasťovej nahrávke strelil Cíbik ľahkosťou roxorovej antilopy svoj prvý gól zápasu. Naši hráči boli do hry takí zapálení, že v 75. minúte sa podarilo do zamrznutej pôdy dokonca nohou vybágrovať jamu ako meteorický kráter Konkušovi – po novom Krompáčovi. Nažhavený na gól bol celú hru aj Rasťo, ktorému lopta stále kamsi zle skákala, skrátka – on za to nemohol. Kurňavka chvíľu pred koncom zápasu perfektne prihral na nabiehajúceho Cíbika, no štvrtý gól z tohto pokusu nevzišiel. V 88. minúte nás ešte potešil stopercentnou akciou Tomáš Škodáček, ktorý skoro zaznamenal svoj druhý gól, ale lopta preletela kúsok nad brvno.


Zostava: Holán – Kazik, Adamec, Pižo, Dejvid – Rasťo, Patrik, Štrkáč, Konkuš – Cíbik, Tomáš

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára