pondelok 27. mája 2013

Susedský duel s priaznivým výsledkom pre domácich.

24. kolo
Prašník – Šípkové 5:0 (2:0)

        Po debakli našich žiakov, ktorí prehrali na domácej pôde s Drahovcami 0:5 sa na ihrisko postavili naši starci, ktorí uhrali zápas s rovnakým výsledkom, ale v prospech Prašníka. Výhra sa zaiste páčila aj oslávencovi Príbišovi, ktorý priam bohémsky pohostil po zápase všetkých hráčov i funkcionárov Prašníka.
     Naši svoje kvality ukazovali už od začiatku hry a na opačnej strane bolo vidieť, ako niektorým nemenovaným (Mišovi Jankechovi) hráčom Šípkového vyviera voda už v desiatej minúte a poniektorí fučali ako lokomotívy. Po štvrť hodine hry nastal závar pred šípkovskou bránou, no vyloženú gólovú príležitosť sa ani po viacerých skvelých prihrávkach nikomu vytvoriť nepodarilo. Do dvadsiatej minúty sa do územia šestnástich metrov pred bránou nedostal ani jeden tím, väčšinou si len vymieňali loptu ako v priateľskom zápase. V 21. minúte sa do niekoľkonásobnej príležitosti dostal Cíbik, no lopta mu neuveriteľne skočila a problémy s ňou mal aj šípkovský brankár Boris Liška. Už o minútu sa hostia dostali do nášho brániaceho územia, kopali priamy kop, ktorému však chýbala razancia a lopta aj tak letela nad brvno. V 27. minúte zápasu zahrával roh Mico, ktorý centroval na Cíbika s Červíkom, tí si vzájomne posunuli loptu a Červík dostal svojou presne mierenou strelou k pravej žrdi Prašník do vedenia. Už o tri minúty pekná prízemná Makarova delovka nenašla bránu a o minútu nastrelil Borisa, ktorý takmer odletel na škváru. Už v 33. minúte sme mohli vidieť nádhernú akciu Kurňavku, ktorý sa zmocnil lopty a po samostatnom úniku ukážkovo vystrelil a trafil bránu ako v Španielsku. Zasahovať do hry musel však aj rozhodca, ktorý udelil žltú kartu Tomášovi Škodáčkovi za priam pekelné stiahnutie protihráča v šmýkačke. Tri minúty pred koncom prvého dejstva sa ešte ocitol v šanci Cíbik, no do jeho strely mu skočil jeden zo Šípkovčanov.
         Začiatkom druhého polčasu sa naťahoval čas viacnásobným striedaním hráčov na oboch stranách. Zaujímavosť sme videli až v 65. minúte, kedy brankár Boris Liška fauloval Milana Kazika a následne rozhodca odpískal pokutový kop, ktorý premenil Pižo. O necelé tri minúty zvýšil vedenie Prašníka na 4:0 svojím druhým gólom v zápase Patrik Kurňavka. V 80. minúte zase Rasťo na ostudu netrafil prázdnu bránu, ale na to sme už našťastie zvyknutí. Počas poslednej minúty zápasu si vybojoval loptu Tomáš Škodáček, ktorý bol následne 2 krát silne potiahnutý za dres šípkovským hráčom, ktorý za tento počin uvidel žltú kartu a Makarovi rozhodca umožnil kopať priamy kop. Tento centroval na Červíka, od ktorého sa lopta dostala k faulovanému Tomášovi a ten svojou prudkou strelou z otočky vymietol Borisovi pavučinu. Hneď po rozohrávke v stredovom kruhu rozhodca ukončil zápas s veľmi nepriaznivým výsledkom pre Šípkovčanov, ktorí sa potom na ihrisku ani dlho nezdržiavali.


Zostava OŠK Prašník: Kulich – Fachetti (55´ Konkuš), Štrkáč (60´ RB), Makara, Mico (C) – David, Červík, Kurňavka, Pižo (68´ Žažo) – Tomáš, Cíbik

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára