streda 22. mája 2013

Prvý majstrovský zápas v jarnej časti sezóny priniesol vytúžené ovocie.

21. kolo
Dolné Trhovište – Prašník 0:2 (0:0)

Šnúra víťazstiev sa od magického prípraváku v Špačinciach nepretrhla ani na prvom majstrovskom zápase. Hráči sa už nevedeli dočkať kedy ich výkon bude patrične ohodnotený aj bodovým ziskom, takže boli vhodne nabudení. Trávnik síce vyzeral ako zoraná roľa pripravená na jarné siatie, ale prvé tohtoročné slnečné lúče povzbudili našich futbalistov k vynikajúcemu výkonu.
Plní odhodlania sa po rozohriatí svojich tiel sa pustili do boja s tabuľkovo najslabším súperom v tejto súťaži. Prvú štvrť hodinu hry Prašníčania prevažne testovali kvality a slabiny svojich protihráčov, preto sa dianie sústredilo prevažne v strednej časti poľa. Čím bližšie sa hra presúvala k súperovej šestnástke, tým viac sa Dolnotrhovišťania váľali po zemi a čakali na rozhodnutia rozhodcu, či udelí kartu, odpíska jedenástku, priamy kop alebo aspoň faul. Rozhodca však neudelil žltú kartu ani Rasťovi faulujúcemu na hranici šestnástky a keď v 29. minúte Tomáš Škodáček neúspešne strieľal  na bránu, ocitol sa na zemi ďalší domáci hráč. Kartovú vojnu rozpútal Škodáček až v 35. minúte, keď po nevydarenej Cíbikovej delovke podrazil protihráča. O chvíľu sa podarilo dostať loptu na našu stranu ihriska aj domácim, bránu však netrafili. Minútu pred koncom prvého polčasu mal ešte skvelú príležitosť Rasťo, no jeho strela letela tesne nad brvno. Keď sa opätovne položil na trávnik ďalší domáci hráč a vyžiadal si od ošetrovateľa občerstvenie, žltú kartu uvidel aj Rasťo.

Hneď v úvode druhého polčasu sa futbalistom Prašníka podarilo zmeniť bezgólový stav stretnutia vo svoj prospech. Po spätnej Cíbikovej prihrávke strelil gól ďalší nový hráč Prašníka Dušan Kusý alias Červík. Už do konca druhej minúty druhého polčasu rozdal súdi tri žlté karty domácim za nevhodné vyjadrovanie sa voči rozhodcovi. V 61. minúte sme boli svedkami perfektnej gólovej možnosti, kedy Štrkáč poslal z rohu loptu Cíbikovi, no domáci brankár stál na svojom mieste. Eufóriu sme zažili až v 67. minúte, keď sa náhodne odkopnutej lopty zmocnil svojim roxorom Cíbik a prihral ju Ondrejovi Žažovi, ktorý ju zo šestnástich metrov poslal k opačnej žrdi a zvýšil tak na 0:2.  V 71. minúte zachránil tím svojimi neskutočnými zásahmi brankár Holán, nakoľko domáci sa prebudili a začali konečne hrať. Naši futbalisti sa však nezľakli a už v 75. minúte trielil na bránu Cíbik, no v čistej gólovej príležitosti ho pred hranicou šestnástich metrov Dolnotrhovišťan podrazil, za čo aj poputoval umyť si ústa do šatní. Do konca stretnutia sa snažili všetci hráči ešte zvýšiť skóre, Rasťo Bielik dokonca na popud fanúšikov, že má ešte hrať, zdvihol do vzduchu pravicu a vypýtanú loptu bravúrne spracoval pravačkou. Pár sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu mal ešte šancu streliť gól hlavičkou Kazik, ale bohužiaľ mu to nevyšlo a tak hráči odchádzali z ihriska zo ziskom len dvoch gólov, ale zato troch bodov!

Zostava OŠK Prašník: Tomáš Holán – Milan Kazik, Rastislav Adamec, Dušan Kusý, David Nikodém (54´ Ondrej Bielik) – Rastislav Bielik, Peter Obuch (47´ Radoslav Nižňanský), Patrik Kurňavka, Milan Konkuš (64´ Ondrej Žažo) – Tomáš Škodáček, Marián Bogora
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára