štvrtok 23. mája 2013

O gól sa musel postarať až predseda klubu!

Prípravný zápas na umelej tráve v Myjave 24. februára 2013
 Turá Lúka – Prašník 7:1 (4:0)
Hráči do zápasu nastúpili už s očakávaním istej prehry. Síce pred začiatkom zápasu usporiadateľ pozdravil mikrofónom Mariána Bogoru (pozn. bývalého hráča Spartaku Myjava), aby všetci vedeli, že aj taká hviezda zavítala na umelú trávu Myjavy, tento hráč vydržal vďaka prebdenej noci na hracej ploche len päť minút, potom mu stuhli tenké nohy v žltých štucniach ako keby boli vyrobené na spevnenie betónu – odtiaľ pochádza nová Cíbikova prezývka Roxor.
z prípravného zápasu v PN
Dresy súpera boli zelené a futbalisti Prašníka mali zelené rozlišovacie vesty, takže mali peknú výhovorku na to, prečo inkasovali prvý gól už v prvej minúte. Ochotný usporiadateľ však nelenil a svižným krokom sa rozbehol po vesty inej farby, aby sa hráči Prašníka mohli navzájom spoznať a aby konečne zistili, komu môžu prihrať a komu nie. Zistiť sa im to síce podarilo, ale že by sa tým aj riadili sa už povedať nedá. Na ich hru sa jednoducho nedalo pozerať. Vďaka nepresne miereným prihrávkam a niekoľkonásobným chybám nášho brankára sa stav do desiatich minút zmenil na 3:0. Zdá sa, že to Kaprovi nejako extrémne žili netrhalo, nakoľko svoju trénerskú prácu okomentoval slovami: „Góly ste dostali z dvoch šandardiek a jeden vlastný – chlapci nie je k tomu ani moc čo dodať!“ Jeho autorita je dokonca taká, že na zápas mu prišlo len 11 hráčov a po ceste na Myjavu sa zvažovalo, či sa vôbec bude hrať. Za stavu 4:0 v 44. minúte sa už na to nemohol pozerať ani starosta, predseda klubu a hráč starých pánov v jednom Emil Škodáček, ktorý nasrdený odchádzal do šatne prezliecť sa do športového oblečenia.
z prípravného zápasu v PN
Po polčasovej prestávke bol Emil pripravený nastúpiť do dvojgeneračného zápasu so svojím synom. Bezohľadný tréner však vystriedal Tomáša a postavil na trávnik jeho otca, takže si aspoň mohli pri výmene tľapnúť. V 69. minúte sme síce inkasovali na 5:0, ale o minútu mal starosta skvelú gólovú príležitosť, ktorá bola zatiaľ najväčšou akciou zápasu. V 80. minúte si dal Holán ďalší gól a o tri minúty bol už hrôzostrašný stav stretnutia 7:0! Stratený zápas dokázal vylepšiť až cez pol storočia žijúci starosta, ktorý v poslednej minúte zápasu súperom takmer roztrhol svojou strelou sito. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára