pondelok 27. mája 2013

K výhre dopomohol aj Kazik svojim anglickým gólom novými kopačkami!

26. kolo
OŠK Prašník – OŠK Veselé 4:2 (1:0)

         V krásne slnečné nedeľné popoludnie mali naši futbalisti po domácej výhre žiakov našliapnuté na víťazstvo tiež. Sľuboval to aj Milan Kazik, ktorý dal na sociálnej sieti vedieť, že s jeho novými kopačkami zahodeným šanciam odzvonilo.
         Že to nie je pravda sme sa presvedčili už v tretej minúte hry, kedy Cíbik vybojoval loptu a pred zásahom brankára krásne pätičkou nahral Kazikovi, ktorý šancu bohužiaľ zahodil. Nemusel však zúfať, jeho nádeje posilnil aj fakt, že tréner tímu ho kvôli tomuto faktu postavil na post útočníka. V 14. minúte na neho opäť centroval Pižo z rohu, ale nahral Cíbikovi, ktorého výkon Andy skonštatovala, že jej tato je šmatlavý a nevie trafiť loptu. O dve minúty výkon svojho otca skonštatovala výrokom, že on sa vlastne len robí, že uteká. V 18. minúte zostal kvalitný Pižov priamy kop po hrubom faule na Fachettiho našim nenaplneným prianím, pretože len posunul o meter loptu Kurňavkovi, ktorý nevedel, čo s ňou má robiť. V 30. minúte sme videli, ako Kazik zahodil ďalšiu šancu, keď svojimi novými červenými kopačkami prestrelil na 3 metre brvno. Dve minúty po tom sa podarilo Veselčanom vybojovať od Trezeho loptu, veselčanskému útočníkovi sa naskytla perfektná príležitosť, ktorú sa mu ale premeniť nepodarilo. No už v 33. minúte nahrával Cíbik do behu Kazikovi, ktorého Veselčan v pokutovom území potkol, následkom čoho bolo, že ujo Pižík veselo premenil penaltu do veselčanskej brány. V 35. minúte sme videli opäť šancu hosťovského hráča Fugasa, ktorý bol však zrejme rozladený z nedávnej oslavy, keď ho dievčina z kopaníc dostatočne neuspokojila a jeho šancu z brány vyrazil náš Holán. V 39. minúte sme videli krásne nožničky Hrčku, ktoré však našu bránu nenašli. O minútu nastal závar pred bránou hostí, no Cíbik so Žažom sa k šanci ani nedostali. Minútu pred koncom prvého polčasu sa k strelcom na našu bránu priradil aj Michalčík, no jeho lopta tesne obišla ľavú žrď.
         Hosťovskí hráči asi v šatni dostali od trénera kapky, takže na ihrisko nastúpili nažhavení ako tigre a už 47. minúte stav stretnutia vyrovnali. Veľmi dlho sa však z vyrovnania neradovali, pretože už o minútu z rozohrávky zvýšil stav na 2:1 krásnym Angličákom Milan Kazik, takže si zaslúžil to, že mu spoluhráči jeho nové kopačky vybozkávali. V 52. minúte priamy kop po faule na Rasťa zahrával Fachetti, no nič z toho, pretože ho kopol po zemi. V 54. minúte faulovali chudáka Cíbika, po čom kopal penaltu Pižo, no nedal a Andyn krivý tato to potom nedorazil. O tri minúty smeroval k našej bráne nebezpečný center, ale Červík ho pekne odkopol. V 59. minúte kopali hostia priamy kop, no ten letel až do lesíka za ihriskom a o minútu kopali ďalší priamy kop z riskantnej vzdialenosti, ale naši hráči pekne zachránili situáciu. Z protiútoku išiel Milan Kazik sám na brankára, ale gól bohužiaľ nedal. Po jeho protiútoku sme však dostali gól spoza hranice šestnástky, teda sa potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a tak naši hostia opäť vyrovnali stav. V 70. minúte sme priamy kop rýchlo rozohrali na Kazika, no po jeho centri Cíbik netrafil dobre loptu hlavou. O tri minúty sme videli ďalší priamy kop Veselého, ktorý ale skončil v múre. V 76. minúte mohol dať Cíbik po krásnej nahrávke Kazika gól, no na loptu svojím roxorom nedočiahol. O minútu sme videli ďalšiu šancu keď Cíbik posunul loptu Žažovi, ktorý ale kopal nad bránu a v ďalšej minúte diania kopal priamy kop Červík, ktorého lopta preletela tesne nad brvnom.  V 80. minúte  po nádhernom Žažovom centri Kaper tečoval loptu priamo do brány a dostal tak seba so svojimi zverencami do vedenia. Poistiť výhru sa ešte naši pokúsili v 84. minúte, kedy brankár hostí prihrával do stredu poľa, jeho strelu však zachytil Kaper, ktorý ju poslal medzi Cíbika a Žaža, no tí sa na nej nedohodli. Zaklincovať a potvrdiť tri domáce body sa podarilo Cíbikovi dve minúty pred záverečným hvizdom rozhodcu jeho gólom na 4:2.


Zostava OŠK Prašník: Holán – Treze (C), Červík, Štrkáč, Fachetti – RB, Pižo, Kurňavka, Žažo – Milan Kazik, Cíbik (Milan Konkuš, Kaper, Miro Obuch)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára