pondelok 27. mája 2013

Prvá súťažná prehra v tomto roku ani nebolela.

23. kolo
Bojničky – Prašník 2:0 (0:0)

     Prehra nebolela, lebo do Bojničiek neprišlo ani dostatočné množstvo hráčov. Ani počasie vôbec neprialo – fúkal veľmi silný vietor a aj keď bolo jasno a slnečno, pocitová teplota sa z predchádzajúcimi dňami vôbec nedala porovnať.
         Do brány sa postavil tréner mužov Kaper, ktorý sa aspoň nemusel toľko po prehýrenej noci nabehať. Už hneď v piatej minúte však ohrozil domácich krásnou strelou zodpovedný Tomáš Škodáček, no vietor jeho strelu odvial iným smerom. V 18. minúte sa Michal Kázik tak strašne rozbehol po lopte, až vyletel hore bojničským brehom. V 25. minúte mal tutovú šancu Ondrej Žažo, no domáci brankár jeho strelu zasiahol a vyrazil. Už v 25. minúte zasahoval svojou premiérou na novom poste Kaper. Podarila sa mu síce aj malá chybička, ale úspešne odkopnúť mu pomohol bratranec Miro. Rozhodcovi zrejme deň pred zápasom trošku pripieklo pokožku lebky, nakoľko odpískal Rasťovi neúmyselne nastrelenú  ruku, no priamy kop domácich krásne spacifikoval Kaper. V 43. minúte sa ocitol Tomáš opäť v šanci, no neúspešnej. Ďalšie dve minúty mali domáci ešte dve šance, z ktorých jednu zneškodnil Kaper a druhá letela mimo brány.
         Začiatkom druhého polčasu sa veľa vody na ihrisku nenamútilo, a do konca 56. minúty mlátil svojimi rečami prázdnu slamu Rasťo, ktorý na ihrisku len komentoval výkony ostatných hráčov, no nad svojím sa nepozastavoval. V 59. minúte minuli domáci šancu do prázdnej brány a o pár minút vychytal Kaper dobre opľutými rukavicami ďalšiu šancu. Prvý gól stretnutia padol v 69. minúte, keď Miro Obuch nahral v päťke súperovi a ten s ľahkosťou prekonal jeho bratranca v bráne. O necelých 5 minút, keď sa na náš výkon nemohli pozerať nielen ľudia, ale aj zver, nám prišiel na pomoc na ihrisko aj čierny pes. Usporiadatelia ale jeho pomoc nášmu tímu zatrhli a vykázali ho z hernej plochy. V 79. minúte mali domáci ďalšiu šancu, pretože Bogora si loptu spracováva ako Pižova babka nebohá. Minútu pred koncom zápasu ešte z ničoho nič domáci zvýšili svoje vedenie na 2:0, zakrslý nerváčik na ihrisku bol konečne spokojný a rozhodca mohol odpískať koniec.
        Po tomto teátre sa niektorí normálni fanúšikovia museli ísť pozrieť na zápas Corgoň ligy, aby si napravili zlé dojmy z Bojničiek. Spartak Myjava po vystúpení Ega v úvode a po fantastickom výkone zdolal Duklu Banská Bystrica 2:1. Za vystúpenia Kaliho po zápase a podaní si rúk s každým hráčom prvej slovenskej ligy sme sa mohli pokochať ešte aj 15 minútovým ohňostrojom nad novoosvetleným štadiónom.


Zostava OŠK Prašník: Kaper – Štrkáč, Arnošt, Miro Obuch, Dejvid – RB, Červík, Milan Kazik, Žažo – Tomáš, Jánošík

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára